Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton tylyttävät F1:n ratavalintoja – "Tehty puhtaasti vain poliittisista syistä ja rahasta"

F1-sarjan viihdearvo on ollut tapetilla viime viikkoina. Tylsän Ranskan GP:n jälkeen on nähty kuitenkin kaksi erittäin viihdyttävää kilpailua Itävallassa ja Iso-Britanniassa. Mercedes-kaksikko Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas toivovat, että kisakalenterin ratavalinnoissa keskityttäisiin enemmän kilvanajollisiin näkökulmiin.

Ranskassa kisattu osakilpailu keräsi runsaasti kritiikkiä osakseen, sillä kisassa ei tapahtunut juuri mitään. Tylsäksi haukutun kilpailun jälkeen Itävallassa ja Iso-Britanniassa nähtiin kuitenkin erinomaiset kilpailut, mikä nosti jälleen F1:n viihdearvon toivotulle tasolle.

F1-kisakalenteri on herättänyt runsaasti keskustelua. Ensi vuonna uusina ratoina F1-kalenteriin nousevat Hollannin Zandvoort ja Vietnamin Hanoin katuratakisa. Hamilton toivoo, että kuljettajat saisivat vaikuttaa F1:n ratavalintoihin.

– Me tiedämme paremmin kuin kukaan, millä radoilla voi ohittaa ja millä ei. En tiedä, kuka näistä päättää. Tiedän, ettei joka maalla ole monia eri ratoja, joilla kisata, mutta emme tule näkemään hienoa kilvanajoa joillakin heidän valitsemillaan radoilla, Hamilton tylyttää Motorsport.comin mukaan.

Myös Mercedeksen suomalaistähti Bottas on samoilla linjoilla tallikaverinsa kanssa. Bottaksen mukaan ratavalinnoissa keskitytään liikaa rahaan ja politiikkaan kilvanajon sijasta.

– Olen varma, että monet ratavalinnat kisakalenteria varten on tehty puhtaasti vain poliittista syistä ja rahasta, eivätkä he oli juurikaan ajatelleet sitä kilvanajon kannalta, Bottas pohtii.

– Meidän (kuljettajien) näkökulmasta se ei ole mukavaa. Me rakastamme ajaa kilpaa. Jokainen rakastaa kilvanajoa, joten niin sen pitäisi olla, Bottas jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat