F1-rengasvalmistaja pesi kätensä kohutapauksesta – uusi käänne sai Max Verstappenin murahtamaan: "Selvää, että joku oli pielessä"

F1:ssä yksi viime viikkojen iso puheenaihe on liittynyt Pirellin renkaisiin. Erityisesti MM-sarjaa johtava Max Verstappen on ollut tuohtunut siitä, miten Pirelli ei ole ottanut vastuuta Azerbaidzhanin GP:ssä tapahtuneista rengasrikoista. Nyt Pirelli tekee uuden liikkeen, joka sai Verstappenin murahtamaan.

F1:n rengaspolemiikki sen kuin kasvoi, kun Red Bullin Verstappen ja Aston Martinin Lance Stroll joutuivat keskeyttämään Azerbaidzhanin GP:ssä nopeasta vauhdista tapahtuneiden rengasrikkojen ja siitä seuranneiden seinäosumien myötä. Pirelli pesi tapauksesta kätensä, kun se ilmoitti, ettei sen renkaissa ollut mitään ongelmia.

Pirelli ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että se aikoo tuoda uudet takarenkaat kahden viikon päästä ajettavaan Iso-Britannian Silverstonen GP:hen. Tällä Pirelli varautuu uuteen rengaskohuun, sillä Silverstone on ollut vuosien saatossa raastava rata sen renkaille.

MM-sarjan johtaja Max Verstappen pitää uudistusta ”outona”.

– Jos missään ei ollut mitään vikaa, niin miksi he sitten muuttavat jotain? Verstappen ihmetteli De Telegraafin mukaan.

– Minun ei tarvitse todistella mitään, mutta on selvää, että joku oli pielessä, Verstappen murahti.

Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen mukaan F1:n tämän kauden renkaat ovat olleet ”täysin erilaiset” kuin viime vuoden kumit. Monet F1-tallit ovat olleet vaikeuksia renkaiden heikon eliniän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat