Lewis Hamilton hermostui F1-radan erikoisesta piirteestä – ”Sain päänsäryn”

USA:n GP:n näyttämö Austinissa ei kerännyt hirveästi kehuja perjantain vapaiden harjoitusten yhteydessä. Monet kuljettajat valittivat radan olevan äärimmäisen ”pomppuinen”, mikä vaikeutti ajamista. Ärsyttävä piirre meni pahasti MM-sarjaa johtavan Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin ihon alle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton täräytti perjantain toisten harjoitusten nopeimman ajan, vaikka hän tunsi olonsa ”huonoksi”.

– Tämä on pomppuisin rata, missä olen koskaan ollut. Sain päänsäryn, Hamilton totesi Crash.net:n mukaan.

Hamiltonin mukaan pomppuisuus ei ole yleisesti paha juttu, sillä ne lisäävät ratojen ”luonnetta”. USA:ssa tilanne on kuitenkin toinen.

– Täällä pomput ovat aivan valtavia. Ongelma on se, että meillä ei ole kunnon jousitusta autoista. Koko jousitus liikkuu niin paljon, että peppu on aivan lattiassa kiinni ja selkäranka ottaa kaiken paineen vastaan. Olo oli aivan kauhea.

– Minulla oli ihan valtava päänsärky ensimmäisten harjoitusten jälkeen. Oli pakko vain maata, enkä tuntenut oloani mitenkään mahtavaksi.

– Teimme sitten muutoksia, joiden myötä toiset harjoitukset menivät jo hieman paremmin, Hamilton huokaisi purkauksen perään. 

Hamilton voi varmistaa uransa kuudennen maailmanmestaruuden tänä viikonloppuna Austinissa. Brittikuskin ei tarvitse sijoittua kuin kahdeksanneksi, mikä takaisi hänelle varman mestaruuden.

Lue myös:

    Uusimmat