F1-nuorukainen hölmöili: 20 000 euron sakot

Isack Hadjarin F1-kokeilu maksoi Red Bullille viisinumeroisen summan.

19-vuotias Hadjar hyppäsi Red Bullin auton rattiin Britannian GP:n ensimmäisissä harjoituksissa. Hadjar hölmöili, kun hän jäi köröttelemään ajolinjalle. Takaa tullut McLarenin Lando Norris joutui väistämään häntä lukkojarrutuksen kera, jotta hän ei osunut nuorukaiseen.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristo otti tapauksen tutkintaan. Tuomaristo päätti rankaista Red Bullia peräti 20 000 euron sakoilla.

Ranskalais-algerialainen Hadjar, 19, sijaisti Red Bullin meksikolaiskuljettajaa Sergio Pereziä perjantain ensimmäisissä harjoituksissa. Hadjar on esiintynyt vakuuttavasti tällä kaudella F2-sarjassa. Hadjar on seitsemän ajoviikonlopun jälkeen sarjassa toisena.

F1-tuomaristo mätkäisi myös Aston Martinille 15 000 euron sakot. Taustalla oli tilanne, missä kanadalaiskuljettaja Lance Stroll esti Ferrarin Charles Leclerciä.

McLarenin Lando Norris piti parasta vauhtia niin päivän ensimmäisissä ja toisissa harjoituksissa. Norrisin iltapäiväsession kärkiaika oli 1.26,549. Hänen tallikaverinsa Oscar Piastri piti toiseksi parasta vauhtia (+0,331). Red Bullin Sergio Perez oli kolmas (+0,434).

Lue myös:

    Uusimmat