F1-kuljettaja vietti kolme tuntia megalomaanisen urheilulegendan seurassa – tyrmäsi oitis vanhan viisauden: "Ylivoimaisesti elämäni paras kokemus"

F1 ensi kertaa Miamiin, asiantuntijamme ennakoivat spektaakkelia 8:48
F1 ensi kertaa Miamiin, asiantuntijamme ennakoivat spektaakkelia.

AlphaTauri-kuljettaja Pierre Gasly on yksi vain 111 ihmisestä, jotka ovat voittaneet F1-sarjan osakilpailun. Toissa kaudella Italiassa täysin yllättäen tullut ykkössija ei ole Gaslyn mielestä mitään verrattuna siihen, että hän sai keskiviikkona illastaa yhdessä koripallolegenda Michael Jordanin kanssa.

– Se oli ylivoimaisesti elämäni paras kokemus, Gasly hehkutti Motorsportin mukaan.

Kolmituntiseksi venyneen illallisen järjesti Gaslyn henkilökohtainen yhteistyökumppani, joka lukeutuu Jordanin ystäväpiiriin.

– Se oli insipiroivin illallinen koskaan. Tämä ihminen – hänen mielenlaatunsa ja menestyksensä – on inspiroinut minua lapsuudestani asti. Kun pääsee vaihtamaan ajatuksia tällaisen mestarin kanssa, siinä oppii erittäin paljon siitä, miten hän on suhtautunut urheiluun, menestykseen ja epäonnistumisiin.

Kokemuksensa perusteella Gasly myös tyrmäsi erään vanhan viisauden.

– Aina sanotaan, ettei idoleitaan pitäisi koskaan tavata, koska silloin voi vain pettyä, mutta tämä meni täysin päinvastoin. Hän on yksinkertaisesti nero, täysin omassa kastissaan. Se, miten älykkäästi hän ajattelee... Olin erittäin erittäin vaikuttunut.

Gasly antoi Jordanille muistoksi oman kypäränsä ja sai omiin Air Jordan -kenkiinsä urheiluikonin nimikirjoituksen.

– En tiennyt, että hän on kovan luokan F1-fani. Hän tiesi lajista melkein enemmän kuin minä. Se oli vakuuttavaa, ja oli hienoa keskustella lajista tällaisen legendan kanssa. Illallinen oli kerrassaan mahtava. Muistan sen loppuelämäni ajan.

– Ja ne Air Jordanit menevät palkintokaappiini.

Jordan, 59, voitti häikäisevällä koripallourallaan kuusi NBA-mestaruutta Chicago Bullsin kanssa. Hänet palkittiin kaikilla näillä kerroilla finaalien arvokkaimpana pelaajana. Jordania pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä urheilijoista.

Lue myös:

    Uusimmat