F1-koneiden rukkaamiselle lisää aikaa

Formula ykkösten pitkään jatkunut jahkaaminen ensi vuodesta alkavan moottoreiden kehitystyön jäädyttämisen kanssa saatiin päätökseen Kiinan GP-kilpailussa. Tallit, moottoreiden valmistajat ja Kansainvälinen autoliitto FIA sopivat, että rajoitettu kehitystyö sallitaan vielä ennen ensi kauden alkua.

Alunperin sovittiin, että ensi kaudella kisataan V8-moottoreilla, jotka ovat viikon kuluttua ajettavan Japanin GP:n kehitystasoa. Niiden käyntinopeus rajataan kuitenkin maksimissaan 19 000 kierrokseen. Monet tallit ja moottorinvalmistajat ovat kuitenkin toivoneet lisää aikaa kehitystyölle.

Englantilaisen Autosport-internetsivuston mukaan Shanghain radalla sovittiin, että tallien on seuraavan kahden kisan aikana tuotava moottorinsa FIA:n katsastettavaksi. Sen jälkeen talleilla on aikaa joulukuun 15. päivään asti listata ne osat, joita he haluavat vielä muuttaa tai uudistaa.

Listalle voidaan hyväksyä vain joitakin tarkasti määrättyjä moottorin osia ja kun tallin toivomuslista on hyväksytty, tallilla on ensi vuoden maaliskuun alkuun aikaa tuoda kone uusien osien kera FIA:lle tarkastettavaksi. Näin kehitetyillä koneilla on sitten tarkoitus kilpailla kaudet 2007-2008.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat