F1-aika-ajoissa nähtiin jättiyllätys – tuuraajakuski tykitti kärkisijoille: "Pelkäsin, että hajotin autoni"

F1:ssä tällä hetkellä Sergio Pereziä tuuraava Nico Hülkenberg täräytti Racing Pointillaan jättiyllätyksen Britannian toisen GP:n aika-ajoissa. Hülkenberg oli lauantain aika-ajoissa peräti kolmas.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hülkenberg oli mukana jo viime viikonloppuna, jolloin hän ei päässyt ajamaan itse kisassa. Tuolloin Racing Point havaitsi pahan vuodon Hülkenbergin autossa, eikä sitä ehditty korjata ajoissa.

32-vuotias saksalainen hälytettiin paikalle sen jälkeen, kun Racing Pointin meksikolaiskuljettaja Perez antoi positiivisen koronanäytteen. 

– Aika hullut seitsemän, kahdeksan päivää, Hülkenberg naurahti lauantain aika-ajojen jälkeen.

– Paluun myötä fiilikset nousivat kattoon. Sitten ne tipahtivat lattiaan sunnuntain tapahtumien jäljiltä. Nyt olen tuntenut oloni paremmaksi autossa. Olen pystynyt valmistautumaan aivan eri tavalla.

– Aika-ajo oli silti vaikea. Tein elämäni vaikeaksi toisessa osiossa. Pelkäsin, että hajotin autoni.

Tällä Hülkenberg viittasi ruohikolla käyntiin, joka tapahtui nopeissa Maggots-Becketts-mutkissa.

Saksalainen selvisi kuitenkin säikähdyksellä.

– Kolmannessa osiossa vedin vain täysillä. Otin kaiken irti, mitä vain pystyin. Täytyy myöntää, että olen hieman yllättynyt, että seison tässä, leveän hymyn kera, Hülkenberg sanoi kolmanteen ruutuun pääsystä.

Hülkenberg kyttää yhä vakituista F1-paikkaa ensi kaudelle. Saksalaiselta tiedusteltiinkin sitä, että antoiko lauantain suoritus lisäpontta aikeille.

– Puhutaan kuitenkin yhä vain lauantaista. Sunnuntai on se, mikä merkkaa. Toki tämä oli hieno kohokohta, mutta vielä ei ole aika juhlia. Huominen on iso päivä.

Lue myös:

    Uusimmat