F-Securen Hyppönen tuohtui RSA:n takaovesta: En osallistu konferenssiinne

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen ilmoittaa vetävänsä tukensa tietoturvayhtiö RSA:n konferenssilta.

Hyppönen on laatinut avoimen kirjeen RSA:n johtajalle Art Coviellolle. Kirje on suunnattu myös RSA:n omistavan EMC-yhtiön johtajalle Joseph M. Tuccille.

Hyppönen viittaa kirjeessään Reutersin uutiseen, jossa RSA:n väitettiin hyväksyneen salausjärjestelmäänsä satunnaislukugeneraattorin Yhdysvaltojen turvallisuusviranomaiselta NSA:lta. Väitteiden mukaan RSA asetti generaattorin tuotteensa oletusasetukseksi kymmenen miljoonan dollarin korvausta vastaan.

Hyppönen toteaa, että RSA ei ole lausunnossaan kiistänyt tätä nimenomaista väitettä.

NSA:n satunnaislukugeneraattorin huomattiin olevan tarkoituksellisesti viallinen, niin että se sisälsi takaoven tietojen tarkkailua varten.

- Jatkoitte tuon generaattorin käyttöä vuosien ajan, vaikka liikkui laajasti spekulaatioita siitä, että NSA oli laatinut siihen takaoven, toteaa Hyppönen.

Hyppönen kirjoittaa peruvansa tämän takia puheensa RSA:n konferensissa, joka jäjrjestetään San Franciscossa helmikuussa.

Hyppönen kertoo, että hänen puheensa aihe olisi ollut osuvasti "Valtiot haittaohjelmien tekijöinä".

Hyppönen ei usko, että muut konferenssin puhujat peruisivat osallistumisensa, sillä suurin osa puhujista on amerikkalaisia. 

- Miksipä he välittäisivät sellaisesta valvonnasta, jota ei ole suunnattu heihin, vaan ulkomaalaisiin.

Hyppönen päättää kirjeensä toteamalla olevansa kuitenkin ulkomaalainen ja vetävänsä tukensa tapahtumalta.

Lue myös:

    Uusimmat