Ex-seurassa haikaillaan flopanneen Teemu Pukin perään – suomalaistähdestä jäi pari omalaatuista muistoa

Teemu Pukki valittiin Vuoden urheilijaksi –"Iso kiitos kuuluu kanssapelaajille" 1:39
Teemu Pukki valittiin viime tammikuussa vuoden 2019 parhaaksi urheilijaksi Suomessa.

Celticin nykyinen kapteeni Scott Brown ottaisi ex-joukkuekaverinsa Teemu Pukin avosylin takaisin seuraan.

Suomen jalkapallomaajoukkueen ja Englannin Valioliigan Norwichin hyökkääjätähti Teemu Pukki löysi maalijyvänsä tanskalaisseura Bröndbyssä ja on jatkanut huimaa tahtiaan Norwichissakin. Bröndbyä ennen Pukki yritti Skotlannin jalkapallomahdissa Celticissä, mutta teki kaikkiaan vain yhdeksän osumaa glasgowilaisseurassa. Pukin kohdalla puhuttiin flopista. 

Brown ja Norwichin kippari Grant Hanley jutustelivat vedonlyöntiyhtiön järjestämässä "Captains Call" -ohjelmassa, ja kun Brownilta kysyttiin kenet Norwichin miehen hän ottaisi Celticiin, ei Brown epäröinyt hetkeäkään.

– Toisin Pukin takaisin, ehdottomasti, Brown vastasi The Sun -lehden skotlantilaisversion mukaan.

– Hän ei tehnyt meillä ehkä niin monta maalia kuin toivoimme. Ei saanut niin paljoa peliaikaa tai mahdollisuuksia. Mutta hän lähti muualle ja on tehnyt aivan uskomatonta jälkeä. Ottaisin Pukin, hän on luonnostaan maalintekijä ja niitä tarvitaan aina. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pukki pelasi Celticissä vuosien 2013 ja 2014 aikana 38 ottelua ja teki nuo mainitut yhdeksän maalia. Brown kuvaili suomalaisen kohtuulyhyeksi jäänyttä skottivisiittiä varsin värikkäin sanakääntein.

– Hän oli hiljainen. Teki aina kovasti töitä ja loi painetta puolustajille. Ja kuin duracell-pupu, ei lopettanut juoksemista koskaan. Mutta kun hän tuli meille, hän ei näyttänyt sellaiselta luontevalta maalintekijältä.

– Hiljainen, mutta mukava mies. Hänellä oli joka aamu samat karmeat Adidaksen lenkkarit. Ne olivat varmaan kahdeksan vuotta vanhat... ja hänen tukkamuotinsakin oli tyrmistyttävä!

– Ja kun nyt näen hänen pelaavan Norwichin riveissä, hänellä on tullut kokemusta lisää ja hän suorastaan lentää, Celticin kapteeni päätti.

Lue myös:

    Uusimmat