Ex-Salkkarit-näyttelijä muistelee Jukka Salinia: Roolissa ei ollut hirveästi haastetta

Muistatko vielä Jukka Salinin? Perheenisää näytellyt Jouko Keskinen pyörittää tätä nykyä kesäteatteria Raaseporissa ja nauttii isovanhemmuudesta. 

Salattujen elämien tarina alkoi 17 vuotta sitten. Yksi sarjan päätähdistä oli Salineiden perheenpää Jukka. Kolmen lapsen isä oli ennen sarjan alkua eronnut vaimostaan Maaritista, ja sarjan alkaessa Jukka pyysi uutta naisystäväänsä Hannaa muuttamaan perheen kotiin Pihlajakadulle.

Jukan lapset Silja, Saku ja Aleksi eivät olleet isänsä suunnitelmista innoissaan. Pian kuitenkin Hannan ja Jukan vanhimman pojan Aleksi välit lämpenivät siihen pisteeseen, että pari päätyi salasuhteeseen. Hanna tuli raskaaksi, mutta ei suinkaan Jukalle vaan Aleksille.

Kun Jukka sai tietää parin salasuhteesta ja lapsen todellisesta isästä, hän erosi Hannasta. Myöhemmin Jukka palasi yhteen Maaritin kanssa.

Jukkaa näytellyt Jouko Keskinen oli mukana Salatuissa elämissä vuosina 1999–2004. Jukka Salin poistui sarjasta, kun hän muutti uuden rakkaansa Jaana Niemisen (Susanna Indrénin) kanssa Turkuun. Sen sijaan Keskinen joutui jättämään sarjan, koska häntä pyydettiin takaisin teatteriin.

– Olin ollut virkavapaalla teatterista lähes viisi vuotta, ja minua pyydettiin tulemaan takaisin. Samaan aikaan Salineiden perhe alkoi hajota. Jukan lapset Jonna ja Saku olivat jo lähteneet Pihlajakadulta. Muistan, että ennen kesäpaussia päätin jäädä pois tuotannosta.

Keskinen muistelee sarjan alkua lämmöllä. Salatut elämät oli ensimmäinen kotimainen sarja, jota alettiin tehdä viitenä päivänä viikossa.

– Aika lentää siivillä. Ei tunnu ollenkaan, että siitä oli jo yli 17 vuotta kuin aloitimme sarjan tekemisen. Olimme pioneereja monessa mielessä. Aloitimme esimerkiksi ensimmäisinä kolmella kameralla kuvaamisen. Myös tekemisen tahti oli aivan uusi. Alku oli ikimuistoista aikaa. Olimme kaikki samassa tilanteessa. Kaikki oli uutta ja innostavaa. Puhalsimme yhteen hiileen.

– Muistan, että alussa ajattelimme tekevämme korkeintaan vuoden verran sarjaa. Toisin kävi, Keskinen sanoo.

Takaisin Salkkareihin      

Vuonna 2008 Jouko Keskistä ja Jaana Saarista eli Maaritin näyttelijää pyydettiin takaisin sarjaan. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos viime tipassa.

– Jaana alkoikin kuvata Hopea nuoli -televisiosarjaa, josta hän sai Venla-patsaankin. Meidät oli kirjoitettu jo sarjaan, mutta suunnitelmat kuitenkin kaatuivat yllättäen.

Keskinen myöntää, että ei ikävoi Jukka Salinia.

– Sen koomin minua ei ole kysytty takaisin. Kaiken kaikkiaan Jukka Salin oli draaman kannalta hieman tylsä hahmo. Hänellä ei oikein ollut omaa kuljetettavaa tarinaa, vaan hän enemminkin myötäili aina toisten juonikuvioissa. Jukka oli myös näyttelijälle hieman tylsähkö rooli. Siinä ei ollut ihan hirveästi haastetta, Keskinen myöntää.

Isovanhemmuus ja kesäteatteri pitävät kiireisenä

Salattujen elämien jälkeen vuonna 2004 Jouko Keskinen laittoi oman yrityksen pystyyn yhdessä vaimonsa Jarnan kanssa. Pariskunta pyörittää yhä yhdessä Mustion kesäteatteria Raaseporissa.

– Kesäteatteria on hauska tehdä. Ensimmäisinä vuosina meillä oli vanha Salkkarit-porukka näyttelemässä. Itse ohjaan ja näyttelen vuoron perään. Ensi kesänä nousen teatterimme lavalla yhdessä Anu Palevaaran kanssa.

Jouko Keskisestä ja hänen Jarna-vaimostaan tuli isovanhempia viime huhtikuussa, kun heidän tyttärensä Jonna Keskinen sai lapsen. Moni muistaa Jonna Keskisen Salattujen elämien Siljana eli Jukka Salinin tyttärenä.

– Jonnalle kuuluu oikein hyvää. Hän on onnellinen pikkupojan äiti. Käymme usein Jonnan luona Hollannissa, Keskinen kertoo.

Tulevaisuudessa Keskinen aikoo jatkaa ohjaamista, mutta silloin tällöin hänet nähdään lavalla näyttelemässäkin.

– Ensi kesänä nousen lavalle yhdessä Salkkareistakin tutun Anu Palevaaran kanssa näytelmässä Kunnon kansleri. Ohjaan myös kyseisen näytelmän, Keskinen kertoo.

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla kello 19.30. Ennakkojakso Katsomossa kello 20.00! 

Lue myös:

    Uusimmat