Ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson tekee Tanssii Tähtien Kanssa -historiaa: "Tätä on odotettu"

Vihakommentit eivät hätkäytä Elina Gustafssonia:"He eivät voi satuttaa minua" 3:06
Vihakommentit eivät hätkäytä Elina Gustafssonia: "He eivät voi satuttaa minua"

Elina Gustafssonilla on edessään ennennäkemätön syksy.

Ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson päätti huippu-urheilun noin kahdeksan kuukautta sitten. Hänen arkensa ei tosin ole muuttunut uran lopettamisen jälkeen rauhallisemmaksi – päinvastoin. Gustafsson nähdään tulevalla Tanssii Tähtien Kanssa -kaudella. 

– Fiilikseni ohjelmasta ovat ihan super odottavat. Odotan innolla, että pääsemme treenaamaan, Gustafsson iloitsee MTV Uutisille.

Samassa yhteydessä tehdään historiaa. Gustafssonin tanssiparina nähdään Ansku Bergström, eli tiedossa on ohjelman kaikkien aikojen ensimmäinen naistanssipari.

– Ihan mahtavaa päästä tekemään historiaa. Tätä on odotettu ja täytyy sanoa, etten ole koskaan ajatellut osallistuvani ohjelmaan. Olen toki miettinyt kenen kanssa sitä olisi kiva tanssia. Koskaan en kuitenkaan päässyt ajatuksessa loppuun asti. Kun vastaan tuli mahdollisuus tanssia naisparin kanssa, olin heti mukana, Gustafsson iloitsee.

Tanssitaidoistaan ex-nyrkkeilijä ei mene takuuseen, mutta hänen mukaansa tanssissa ja nyrkkeilyssä on myös yhteneväisyyksiä.

– Nyrkkeilyhän on rytmilaji. Siinä on tanssin kanssa aika paljon samoja juttuja. Osaan käyttää jalkojani aika hyvin. En tiedä osaanko tanssia, mutta olen nopea oppimaan. Kovin notkea en ole, hän nauraa.

Gustafssonin vahvuus ja heikkous kisaa ajatellen kulkevat käsikädessä.

– Vahvuus ja heikkous on nopeus. Minulla on hyvä muisti, mutta heikkouteni tulee olemaan kärsimättömyys. Jos en heti opi jotain, saatan turhautua. Olen myös aika ronski tyyppi. Se, että hallitsen voimani ja pysyn rauhassa ovat myös varmasti oma haasteensa.

Järisyttävän korkeilla korkokengillä Gustafssonia tuskin tullaan näkemään.

– Olen käyttänyt elämässäni kaksi kertaa korkokenkiä ja se on ihan kauhua itselleni. Meillä on onneksi kuitenkin matalakorkoisemmat kengät tarjolla. Täytyy sanoa, että niitä korkeampia korkoja tuskin nähdään minulla.

Tanssisyksyn lisäksi Gustafsson saa jännittää ensimmäisen kirjansa julkaisemista. Rohkeudella-elämäkerta julkaistaan syyskuun 16. päivä.

– Kirja on elämäkertani. Vaikka olen alle 30-vuotias, matkalle on mahtunut kaikennäköistä.

Positiivisuudestaan tunnettu Gustafsson kertoo, että kyseessä on kaikkea muuta kuin "hupiteos".

– Projekti itsessään oli raskas. Se on tehnyt kuitenkin hyvää ja nyt tuntuu siltä, että kaikki on paketissa. Kun kirja tulee painosta, se on kaikkien näkyvillä. En ole ihan varma siitä, että sisäistän vielä sitä faktaa, että minusta tulee kirja.

Kirjan suhteen Gustafssonin tunneskaala on vaihdellut kauhistuksen ja suunnattoman innostuksen välillä.

– On tulossa melkoinen syksy. Kalenterini on melkoisen täynnä, joten tylsää ei tule. Pidän vauhdista ja sitä riittää tässä syksyssä, hän päättää.

Tanssii Tähtien Kanssa alkaa su 29.8. klo 19.30 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa nauhoitetulla esittelyjaksolla, jonka jälkeen suorat lähetykset su 5.9. klo 19.30 alkaen. Tanssikupla mtv-palvelussa maanantaisin ja perjantaisin ma 30.8. alkaen. MTV:n Superviikoilla 23.8.–5.9. starttaa 15 huippuohjelmaa! Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat