Ex-missi Maija Kerisalmi avoimena vakavasta sairaudestaan MTV.fille: "En voi suunnitella elämääni hirveän pitkälle"

Ex-missikaunotar Maija Kerisalmi kertoo MTV.fin haastattelussa avoimesti sairaudestaan.

Kampaajana työskentelevä missikaunotar Maija Kerisalmi kertoo vaikeasta elämäntilanteestaan Dinox-kutsuvierastilaisuudessa. Kerisalmi sairastui vuonna 2011 krooniseen väsymysoireyhtymään, joka on rajoittanut kaunottaren elämää siitä lähtien.

– Välillä on päiviä, kun lähden itkien töihin väsymyksestä. Ei ole muuta vaihtoehtoa, kun on asiakkaat sovittuna, niin on pakko mennä. En voi suunnitella elämääni ihan hirveän pitkälle, koska en tiedä missä kunnossa olen ja mitä jaksan. Elän päivä kerrallaan, Kerisalmi kuvailee tilannettaan.

Vaikea sairaus vaikuttaa kokonaisvaltaisesti. Kerisalmi kertoo olleensa kuusi vuotta putkeen kuumeessa. Syksyllä hänellä oli jälleen keuhkokuume, koska väsymystila puskee naisen mukaan uusia tauteja.

"Hoitojen puolesta taistellaan"

Unitutkimuksissa käynyt kaunotar kuvailee päivittäistä oloaan väsyneeksi.

– Uni ei käytännössä piristä yhtään. Ihmisellä on vireystila, jolloin vaipuu siihen unitilaan ja aamuisin, kun herää, siirtyy vireystilaan. Minulla ei missään vaiheessa kohtaan vuorokaudessa tapahdu sitä, että siirtyisin vireystilaan. Painan koko päivän väsyneenä.

Sairastuneen naisen mukaan hänen tilaansa ei ole olemassa vielä kunnon hoitoja.

– Hoitojen puolesta taistellaan. Mitään suurta apua ei ole saatavilla. Piikittelen itseeni toisinaan adrenaliinia, millä pidetään vireänä. Se ei ole kivaa ja se on kivuliasta. Otan sitä todella harvoin.

 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja