Eve Hietamiehen kassi:

- pekonia - bratwurstia - herkkusieniä - tomaatteja - tlk valkoisia papujatomaattikastikkeessa - kananmunia - paahtoleipää - omena

Aki Wahlmanin ja Eve Hietamiehen menu:

Pekoni-bratwurst toastit

2 viipaletta vuokaleipää 100 g pekonia 4 bratwurstia

Paista leipäviipaleet, pekoni ja makkarat. Laita esille.

Marinoidut sienet

50 g viipaloitujaa herkkusieniä 10 g sokeria 2 rkl balsamico-etikkaa 1 tl sitruunan kuorta

Leikkaa sienet viipaleiksi ja lisää muut aineet. Anna maustua 5 min. ennen tarjoilua.

Sitruuna-oliiviöljyssä kypsennetyt kokonaiset sienet

50 g tuoreita herkkusieniä timjamin oksa 1/2 dl oliiviöljyä 1/2 sitruunan mehu

Laita kaikki aineet kattilaan ja kypsennä 5 min. Mausta suolalla.

Papu-perunakeitto

1 dl tomattipapuja 1 jauhoinen peruna 1/4 keltasipulia 30 g voita 1 dl kuohukermaa 2 dl vettä suolaa pippuria

Tomaattisalsa

2 tomaattia kaltattuna 1/4 keltaista sipulia ohuina lohkoina 2 rkl oliiviöljyä 4 lehteä basilikaa 10 tippaa tabascoa

Kanelivoissa paistettua omenalettuja

2 omenaa 30 g voita 4 dl maitoa 2 dl vehnäjauhoja 1 rkl sokeria suolaa

Sekoita lettutaikina, kuutioi omenat. Paista ensin omenakuutioita. Lisää päälle taikinaa ja paista kuten letut.

Lue myös:

    Uusimmat