- pekonia - bratwurstia - herkkusieniä - tomaatteja - tlk valkoisia papujatomaattikastikkeessa - kananmunia - paahtoleipää - omena
Aki Wahlmanin ja Eve Hietamiehen menu:
Pekoni-bratwurst toastit
2 viipaletta vuokaleipää 100 g pekonia 4 bratwurstia
Paista leipäviipaleet, pekoni ja makkarat. Laita esille.
Marinoidut sienet
50 g viipaloitujaa herkkusieniä 10 g sokeria 2 rkl balsamico-etikkaa 1 tl sitruunan kuorta
Leikkaa sienet viipaleiksi ja lisää muut aineet. Anna maustua 5 min. ennen tarjoilua.
Sitruuna-oliiviöljyssä kypsennetyt kokonaiset sienet
50 g tuoreita herkkusieniä timjamin oksa 1/2 dl oliiviöljyä 1/2 sitruunan mehu
Laita kaikki aineet kattilaan ja kypsennä 5 min. Mausta suolalla.
Papu-perunakeitto
1 dl tomattipapuja 1 jauhoinen peruna 1/4 keltasipulia 30 g voita 1 dl kuohukermaa 2 dl vettä suolaa pippuria
Tomaattisalsa
2 tomaattia kaltattuna 1/4 keltaista sipulia ohuina lohkoina 2 rkl oliiviöljyä 4 lehteä basilikaa 10 tippaa tabascoa
Kanelivoissa paistettua omenalettuja
2 omenaa 30 g voita 4 dl maitoa 2 dl vehnäjauhoja 1 rkl sokeria suolaa
Sekoita lettutaikina, kuutioi omenat. Paista ensin omenakuutioita. Lisää päälle taikinaa ja paista kuten letut.