Europarlamenttiin valittu Teuvo Hakkarainen pettyi PS:n tulokseen: "Mutta vaalit oli siinä ja sillä sipuli"

9:07
EU-vaalien yhteenveto: Kokoomukselle eniten ääniä, vihreille historian paras tulos.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja europarlamentaarikoksi valittu Teuvo Hakkarainen pettyi puolueensa saamaan kannatukseen.

Hakkarainen itse valittiin perussuomalaisten toiseksi euroedustajaksi 29 075 äänellä. Perussuomalaisten ääniharavaksi nousi 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari 92 585 äänellä.

Puolue keräsi vaaleissa 13,8 prosentin kannatuksen ja säilytti kaksi edustajanpaikkaa. Nousua edellisiin eurovaaleihin tuli yhden prosentin verran.

– Minun osaltani äänestystulos oli hyvä, mutta perussuomalaiset eivät lähteneet äänestämään. He protestoivat sillä, että eivät äänestä. Minusta se oli virhe, kotoaan Viitasaarelta tavoitettu Hakkarainen toteaa.

– Kyllä olisi kannattanut lähteä uurnille. Mutta vaalit oli siinä ja sillä sipuli.

Hän kertoo toivoneensa puolueelleen 17–18 prosentin kannatusta, mutta ei usko, että puolue olisi voinut tehdä jotain toisin.

– En usko, että siinä oli mitään tehtävissä.

"Olen tällainen kansan mies"

Vihreiden listoilta europarlamenttiin uudelle kaudelle valittu Heidi Hautala totesi lauantaina Ilta-Sanomien haastattelussa painajaisekseen sen, että hän putoaa europarlamentista ja Teuvo Hakkarainen valitaan edustajaksi.

– Painajainen ei tainnu toteutua, kun minä pääsin heittämällä sinne. Vihreät hyötyivät siitä paljon, kun meillä porukat eivät lähteneet äänestämään, Hakkarainen arvioi.

Hän uskoo oman suosionsa syyksi sen, että hän puhuu asioista suoraan ja helposti ymmärrettävästi.

– Olen tällainen kansan mies. En ole toveripopulisti enkä munkkilatinan saarnaaja, ja puhun asiat niin kuin ne ovat, niin kansa ymmärtää.

Suomalaisten päätettävä itse metsistään

Eduskuntaan kolmannelle kaudelle vasta valittu Hakkarainen aikoo nyt siirtyä Brysseliin hoitamaan Suomen asioita. Hänen tilalleen eduskuntaan nousee Toimi Kankaanniemi.

– Metsäpolitiikka on lähellä sydäntä, kun olen sen parissa ikäni työskennellyt.

Hänen mukaansa Suomen pitäisi itse saada päättää, miten metsiä käytetään.

– Meillä on maailman paras tietotaito. Meillä on panostettu paljon metsiin ja sen johdosta metsät kasvavat ja ovat hyvässä kunnossa.

– Eihän sellaiset ihmiset, jotka eivät asiasta ymmärrä mitään, voi päättää meidän puolesta.

"En nukkunut yöllä paljon mitään"

Vaalitulos taisi kuitenkin yllättää eduskuntavaalien Keski-Suomen ääniharavan, sillä hän kertoo nukkuneensa yöllä vain joitakin tunteja. Myös päivä on mennyt tähän saakka ihmetellessä.

– En nukkunut paljon mitään. Menen normaalisti aamulla töihin tai käyn lenkillä, mutta nyt en tehnyt mitään. Kävin aamulla pällistelemässä sahalla, mutta en tehnyt töitä.

Edellinen ilta meni kannattajien kanssa Jyväskylässä hotelli Albassa pidetyissä vaalivalvojaisissa.

Hän kertoo, ettei ehtinyt seurata Suomen kolmannen jääkiekon MM-kullan ratkaissutta ottelua toimittajien piirityksen lomassa.

– Välillä saatiin väliaikatietoja. Kuuntelin loppumatsin radiosta, kun lähdin pois.

Hakkarainen kuvailee juhlatunnelmaa iloiseksi, mutta alkoholin osalta rauhalliseksi.

– Ei siellä tainnut kuppia ottaa kukaan. Minä join vettä ja kahvia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja