Tästä superlupauksesta kohistaan nyt: 18-vuotias oululainen on poikkeuksellinen lahjakkuus – useampi Euroopan huippuseura perässä

AC Oulun huippulupaus Otso Liimatta on herättänyt suurta kiinnostusta ulkomailla 1:46
Tulosruutu: AC Oulun huippulupaava Otso Liimatta voi hyvinkin olla seuraava suomalaislupaus ulkomaisessa seurassa: " En saa antaa sen vaikuttaa"

AC Oulun huippulupaava keskikenttäpelaaja Otso Liimatta on Suomen jalkapallokauden yksi mielenkiintoisimmista nimistä. Vasta 18-vuotias taituri oli lähellä siirtoa ulkomaille jo viime talvena, mutta kotimaisen jalkapalloilun onneksi nuorukaisen taidoista saadaan nauttia vielä ainakin kesän siirtoikkunaan asti kotimaan kentillä.

Vasta 18-vuotias Otso Liimatta on yksi suomalaisen jalkapallon lupaavimmista pelaajista. AC Oulun keskikenttäpelaaja teki läpimurtonsa viime kaudella Veikkausliigassa, kun hän sai isoa vastuuta heti ensimmäisistä otteluista lähtien.

Oululaisjoukkue pelasi seurahistoriansa parhaan kauden sijoittuen Veikkausliigassa seitsemänneksi, ja Liimatta säkenöi kentällä neljällä maalilla ja kuudella maalisyötöllä, kun hän pääsi pyörittämään peliä hyökkäävänä keskikenttäpelaajana.

– Se on ehkä sitä parasta minua, kun pääsen pallon kanssa kuljettamaan, ja varsinkin yläalueella etsimään murtavia ratkaisuja, Liimatta analysoi.

18-vuotias liukasliikkeinen keskikenttäpelaaja viihtyy ahtaissa väleissä ja pystyy ratkomaan tilanteita edukseen nopeilla harhautuksilla ja samettisella pallonkosketuksella.

– Paras pelipaikka minulle on olla pelin keskiössä, varsinkin siellä linjojen välissä. Siellä pääsen näyttämään taitoni, Liimatta kertoo.

Agentti Nima Modyrilla on selkeä näkemys suojattinsa vahvuuksista.

– Hän on todella älykäs pelaaja, tekninen, todella nopea päätöksissään ja nopea liikkumaan. Hänellä on tapana löytää aina oikea ratkaisu eri tilanteissa, Modyr luettelee.

 – Hän tekee ympärillä olevistaan parempia ja on myös rauhallinen ja kärsivällinen. Hän on kehittynyt viime kauden alusta paljon ja parantaa peliään koko ajan.

Seuraavaksi oikea askel 

Tulevalta kaudelta voi odottaa vielä edellistäkin parempaa. Liigacupissa AC Oulu pelasi vahvasti ja eteni aina finaaliin, jossa se taipui kuitenkin HJK:n käsittelyssä 1–2. Liimatan osalta Veikkausliiga alkoi keskiviikkona vahvasti sarjanousija KTP:tä vastaan. AC Oulu vei pisteet luvuin 2–0, ja Liimatta avasi heti maalitilinsä, kun hän iski joukkueensa avausmaalin.

Agentti on seurannut ilolla, kuinka nuori suojatti on kasvanut yhdessä kaudessa Veikkausliigan tulokkaasta sarjan eliittipelaajaksi.

– Hänen kykynsä sopeutua on todella korkea. Hän on kehittynyt jatkuvasti pääsarjatasolla siitä lähtien, kun hän aloitti säännölliset pelit, Modyr suitsuttaa.

Veikkausliigan ohella Liimatta on esiintynyt edukseen Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, vaikka otteluita on vyöllä toki vasta kaksi kappaletta. Viimeisimmässä ottelussa Liimatta viimeisteli Suomen toisen maalin, kun Pikkuhuuhkajat kaatoi Bulgarian luvuin 2–0.

Vasta 18-vuotias keskikenttäpelaaja on herättänyt jo kiinnostusta ulkomailla, ja viime talvena lupaavan nuorukaisen perässä oli useita ulkomaisia seuroja.

– Saimme konkreettiset tarjoukset Ruotsista ja Tanskasta, mutta seurat eivät tarjonneet sitä, mitä AC Oulu pyysi, Liimatan agentti Modyr sanoo.

Agentti kertoo, että kiinnostusta on ollut kovemmistakin sarjoista. Puheita on käyty esimerkiksi hollantilaisten ja itävaltalaisten seurojen kanssa.

Modyr korostaa, että kiirettä siirron kanssa ei pidetä, vaan tärkeintä on löytää sopiva paikka kehittymisen kannalta.

– Olemme kärsivällisiä. Tärkeintä on, että seuraavaksi otetaan oikea askel ja löydämme seuran ja valmentajan, joilla on kunnon suunnitelma hänen kehittämisekseen, Modyr maalailee.

Vaikka siirto oli talvella jo lähellä, keskittyy Liimatta itse tärkeimpään, eli peleihin ja harjoituksiin AC Oulussa. 

– Ehdottomasti on unelma päästä ulkomaille. En saa antaa sen vaikuttaa päivittäiseen tekemiseen. Olen tyytyväinen Oulussa, tämä on minulle hyvä paikka treenata ja kehittyä, Liimatta kertoo.

Katso pääkuvan videolta Tulosruudun tuore juttu Otso Liimatasta.

Lue myös:

    Uusimmat