Mainos

Euroopan neuvoston kokous sotkee Helsingin liikenteen täydellisesti – odotettavissa pitkiäkin pysäytyksiä: "Jos sinne on mentävä, tarvitaan pitkää pinnaa"

Helsingissä tänään ja huomenna järjestettävä Euroopan neuvoston kokous aiheuttaa merkittäviä haittoja liikenteelle. Poliisin mukaan parasta on vältellä yksityisautoilua koko keskustan alueella. 

Finlandia-talolla järjestettävä Euroopan neuvoston kokous sotkee liikennettä kahden päivän ajan merkittävällä tavalla, varoittaa Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jarkko Lehtinen.

Kokouksen liikennejärjestelyistä vastaava Lehtinen kertoo, että poliisi on varautunut tilaisuuteen mittavilla liikennejärjestelyillä.

– Meillä on paljon liikenteenohjaajia ja liikennevalojen ohjausta, mutta siitä huolimatta emme pysty välttämään Helsingin keskustaliikenteen jumiutumista.

Torstaina eniten vaikutuksia liikenteeseen on iltapäivällä kolmesta alkaen iltaan asti ja perjantaina kello 11 alkaen alkuiltaan asti. 

Liikenne seisoo paikoittain pitkiäkin aikoja

Euroopan neuvoston kokous tuo Suomeen lukuisia korkea-arvoisia ulkomaisia vieraita, joiden liikkuminen tapahtuu delegaatioissa. Saattueiden liikkuminen voi sulkea joitakin katuja kokonaan, toisia vain osittain. 

– Turvallisuussyistä reittien tarkkoja ajankohtia ei kerrota, mutta niiden painotus on iltapäivällä ruuhka-aikaan. Erityisesti ruuhkaa on lentokentän ja Helsingin keskustan välillä sekä hotellien ja kokouspaikkana toimivan Finlandia-talon lähistöllä, Lehtinen toteaa.

– Saattueita voi olla liikkeellä yhtä aikaa useaan eri suuntaan. Yksittäisen liikennekatkoksen arvioidaan kestävän enintään 20 minuuttia, mutta pysäytyksiä tulee useilla eri tieosuuksilla, jolloin liikenne voi seisoa paikoin jopa hyvin pitkiäkin aikoja. 

Poliisi suosittelee välttämään yksityisautoilua Helsingin keskustassa sekä tänään että huomenna.

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöidenkin liikkumista rajoitettu

Muutoksia on luvassa myös jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Koko Finlandia-talo ja sen lähiympäristö on eristetty aidoilla, eikä sinne ole yleisöllä pääsyä. Myös Hesperianpuisto ja Hakasalmen puisto ovat kiellettyjä alueita. 

Jalankulkijoille ja pyöräilijöille on kuitenkin jätetty aukinainen kaistale Töölönlahden rantaan. 

Myös julkisen liikenteen aikatauluihin on tehty muutoksia liikennekatkosten varalta. 

Viimekesäinen Trump-Putin -kokous kalpenee liikennejärjestelyjen rinnalla

Helsingin poliisilaitoksen Lehtinen toteaa, että tämän kokouksen liikennejärjestelyt voittavat suurudessaan viimekesäisen Trump-Putin tapaamisen järjestelyt. 

– Trumpin ja Putinin kokouksessa paikalla oli vain kaksi maata ja kaksi saattuetta, mutta tässä tapauksessa puhutaan yli 40 maasta ja delegaatiosta. Huomattavasti merkittävämmät vaikutukset liikenteeseen siis. 

Lehtisen mukaan liikenne takkuilee vielä huomenna, kun kokouksen on määrä päättyä ja delegaatiot purkautuvat takaisin lentokentälle. Saattueiden yhtäaikainen liikkuminen voi pysäyttää liikenteen pitkäksi aikaa. 

– Arvelemme kuitenkin, että pahin on noin tunnissa ohi, Lehtinen lisää.

Lehtisellä on kaikille Euroopan neuvoston kokousta uhmaaville autoilijoille yksi tärkeä vinkki:

– Suosittelen välttelemään keskustan aluetta. Mutta jos sinne on mentävä, tarvitaan pitkää pinnaa ja rauhallisuutta. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja