EU-komissio hankkii jäsenmaille korona-pikatestejä sadallamiljoonalla – "rohkeat askelet nyt auttavat pelastamaan henkiä"

1:16
Paavi kutsui koronaa naiseksi

Euroopan komissio kertoi tänään esittävänsä uusia toimia Euroopan kiihtyvän koronavirustilanteen hillitsemiseksi.

Koronavirustartunnan toteamiseen tarvittavia pikatestejä komissio hankkii sadallamiljoonalla eurolla ja jakaa ne jäsenmaille.

Komissio myös tekee yhteishankintoja rokotusvälineistöstä ja neuvottelee rokotevalmistajien kanssa toimivien ja turvallisten rokotteiden saamisesta eurooppalaisten käyttöön.

Jotta pandemian hillitsemiseen tarvittavat tarvikkeet olisivat jäsenmaille halvempia, komissio jatkaa väliaikaista EU:n ulkopuolelta tuotujen terveydenhuollon tarvikkeiden arvonlisäverosta ja tullimaksuista luopumista.

– Koronavirustilanne on hyvin vakava, ja EU:n on tehtävä enemmän siihen vastatakseen. Jäsenmaiden on tehtävä töitä yhdessä, ja rohkeat askelet nyt auttavat pelastamaan henkiä ja suojelemaan elinkeinoja. Yksikään jäsenmaa ei ole turvassa pandemialta ennen kuin kaikki ovat, sanoi komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Komissio julkisti aiemmin tässä kuussa palvelun, jonka kautta eri maiden koronajäljityssovellukset saadaan keskustelemaan toistensa kanssa.

Ensimmäisenä yhteen kytkettiin Saksan, Irlannin ja Italian sovellukset.
Pandemiaan liittyvien päätösten parantamista komissio haluaa edistää sillä, että jäsenmaat toimittaisivat kaiken koronaviruspandemiaan liittyvän datansa

Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskukselle ECDC:lle sekä komissiolle. Jäsenmaille on annettu yhteinen suositus testien tekemisen strategiaksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja