Etkö taaskaan saanut ylennystä? Nämä tavat voivat tehdä hallaa urallesi

Töissä ei kannata käyttäytyä miten tahansa. Lue tavat, jotka voivat haitata urakehitystäsi.

Tiedät varmaan monia työkavereita, jotka käyttäytyvät työpaikalle sopimattomalla tavalla: ehkä he esimerkiksi myöhästelevät tai vitkastelevat asioiden hoidossa. Oletko tullut ajatelleksi, että kenties myös itse sabotoit itseäsi huomaamattasi?

Vältä siis ainakin näitä tapoja töissä:

Kiroilu

Monilla työpaikoilla on yhä rennompaa, mutta eräs käyttäytymissääntö pitää: kiroilu on kiellettyä.

CareerBuilder.com-sivuston tutkimuksen mukaan 81 prosenttia työntekijöistä uskoo, että kiroilu kyseenalaistaa työntekijän ammattitaidon.

Kiire

Tämä voi kuulostaa oudolta, sillä voisi kuvitella, että jatkuva kiire töissä tarkoittaisi sitä, että olet tiimille arvokas jäsen. Ja toki se tarkoittaakin. Mutta kuka tahansa johtotehtävissä ollut tietää, ettei kyse ole pelkästään kiirehommista. Luova ajattelu ja ongelmanratkaisu ovat myös tärkeitä osa-alueita, joten välillä kannattaa myös rentoutua. Erään tutkimuksen mukaan hetkittäinen tylsistyminen töissä merkitsee luovuuden lisääntymistä.

Sarkasmi sähköposteissa

Tätäkin on tutkittu: harva tajuaa sarkasmia kirjoitettuna tekstinä. Älä siis vitsaile sähköposteissa, kerro vitsisi kasvokkain. Näin vältät väärinymmärryksiä.

Luulet olevasi itsesi paras arvioija

Yleensä yliarvioimme tietomme jostain aiheesta, mutta lisäksi aliarvioimme sen, kuinka paljon hyötyisimme lisäopiskelusta. Mitä puolestaan tulee esimerkiksi uuden tehtävän oppimiseen, on yleistä ajatella, että se on helppoa ja nopeaa. Kuitenkin tosipaikan tullen yliarvioimmekin ajan, joka uuden asian opetteluun todella kuluu. 

Yrität kuroa työtehtäviä umpeen viikonloppuisin

Yliyrittäminen voi tuhota urasi. Bankable Leadership -kirjan kirjoittaneen Tasha Eurichin mukaan muutumme tyhmemmiksi, jos teemme liikaa töitä. Työnteolla ei ole erityisen positiivista vaikutusta tuotteliaisuuteenkaan, joten kannattaa muistaa myös rentoutua.

Lähde: Marie Claire

Lue myös:

    Uusimmat