Etkö keksi äitienpäivälahjaa? Kokosimme parhaat vinkit!

Äitienpäivän lahjaideoista parhaat ovat yhteinen aika, herkullinen ruoka ja hemmottelu.

Kokosimme yhteen parhaat äitienpäivälahjat, jotka voit toteuttaa helposti ja nopeasti.

Hyödynnä kuvia

Kuvakaupoilla on tarjolla monenlaisia kuvalahjoja. On mukia, kalenteria, hiirimattoa ja kuvakirjaa. Valokuvasta voi myös teettää äitiä säväyttävän canvastaulun. Valitse esimerkiksi jokin kesäinen, hyvän mielen kuva yhteisistä riennoista.

Äiti voi myös innostua valokuvaamokäynnistä: ottaako perhepotretti vai muotokuva?

Tilaa kukkia netistä

Jos äiti asuu kauempana, ilahtuu hän taatusti kukkalähetyksestä! Monesta kukkakaupasta voit tilata tervehdyksen etänä, minkä lisäksi verkkokaupan kautta saat tilattua kauniita kukkasia ympäri Suomen.

Hyvinvointihoitoja

Hierontoja on tarjolla klassisesta ja urheiluhieronnasta aina suklaahierontaan tai lämpimiä kiviä hyödyntävään hierontaan. Myös erilaiset kosmetologiset hoidot tai lahjakortti kampaajalle tekevät äidin taatusti iloiseksi.

Herkkulahjat

Peruselintarvikkeita erehtyy lähes aina pitämään peruselintarvikkeina. Päivän mittaan tulee lipitettyä kahvia ja teetä, syötyä kahvileipää tai naposteltua suklaata asiaa sen kummemmin miettimättä.

Juhlan kunniaksi äitiä voisikin muistaa tavallista hienommilla kahvilaaduilla, teenlehdillä, suklaalla, juustoilla ja hilloilla. Reilun kaupan tuotteet ja luomutuotteet tekevät säväyksen lähes aina.

Tuunaa oma tee- tai kahvilaatu

Hanki teekaupasta pieniä määriä erilaisia teelaatuja. Sekoittele yhdessä äidin kanssa yllättävimmät ja maukkaimmat teesekoitukset. Kahvin ystävälle voit jauhattaa muutamia sortteja erilaisia kahvilaatuja. Niitä voi tuoksutella kuin teetä ikään ja tehdä omat sekoituksensa. Varaa mukaan myös pieniä rasioita.

Perheen parhaat reseptit

Kokoa itse reseptikirja perheen tai jopa suvun parhaista herkuista. Kirjaa ylös oma bravuurisi ja varaa valmiiksi tilaa muiden parhaille resepteille. Kirjaa voidaan täyttää pikku hiljaa, kun perhettä ja sukua on koolla.

Lahjakortti ruuan ystävälle

Palvelut ovat mukava lahja myös äitienpäivänä. Millaista ravintolaa kokeilisitte kahden tai isommalla porukalla? Tai minkälaista uutta ruokalajia kokeilisitte valmistaa yhdessä: sushia, raakasuklaata, karjalanpiirakoita, mysliä, viiliä?

Kurssit äidin mieltymysten mukaan

Innostuuko äiti vieraista kielistä, nikkaroinnista, ruuanlaitosta, tanssista, kuntosaliharjoittelusta, puutarhanhoidosta, laskettelusta, matkailusta? Äidille voi etsiä sopivan tuntuisen kurssin, luennon, työpajan tai tutustumiskäynnin. Miltä kuulostaa pianotunti, laulutunti, kuntosaliopastus, kielikurssi tai joogatunti?

Suklaata ja kuohuvaa

Jos päädyt perinteisen lahjan kannalle ja hankit äidille esimerkiksi suklaata ja kuohuvaa, tee pullolle oma etiketti. Rustaa etikettiin värssy tai toivotus, koristele kivalla kuvalla tai vaikka tarroilla.

Kesälukemista

Äidin mielessä saattavat jo väikkyä kesälomat. Kysele kirjakauppiaalta neuvoa kirjaa hankkiessasi. Äidille saattaa sopia esimerkiksi kirja, joka liittyy hänen harrastuksiinsa.

Kokeile kotikylpylää

Valmistele kotiin äitienpäiväksi spa. Netti on pullollaan kauneudenhoito-ohjeita: surffaa ja poimi parhaat ideat. Monissa hoidoissa voi hyödyntää luonnonantimia.

Entä miltä kuulostaa äitienpäiväsauna? Hunajasta esimerkiksi saa monia aisteja miellyttävän kasvonaamion, jota kelpaa kokeilla lämpimässä saunassa.

Kulttuurinnälkään

Miten usein tulee lähdettyä ulos kaupungin rientoihin telkkarin katsomisen sijaan? Hanki äidille lahjakortti teatteriin, konserttiin tai näyttelyyn.

Jos äiti asuu maaseudulla kauempana kulttuuririennoista, ottakaa ilo irti ympäröivästä luonnosta ja sen tarjoamista harrastusmahdollisuuksista tai yllätä äiti viemällä hänet hieman pidemmän matkan päähän yhteistä iltaa viettämään.

Retkeilkää

Lapsena perheet tapaavat tehdä retkiä sinne sun tänne. Vanhemmalla iällä retket saattavat unohtua. Lähtekää äidin kanssa retkelle lähimaastoon tai tutustukaa kiinnostavaan puutarhaan, taidekeskukseen tai vaikka maatilaan.

Miltä kuulostaa jokilaivaristeily tai melontareissu?

Lyhyt liikuntaloma

Liikunta tuo endorfiinien myötä hyvän mielen. Pyhittäkää yksi päivä monipuoliselle liikunnalle, maittavalle ruualle ja makoisille päiväunille. Eläkää toisin sanoen yhden päivän ajan kuin ammattiurheilijat.

Kootkaa harjoitusohjelma yhdeksi päiväksi. Se voi muodostua esimerkiksi molempien suosikkilajeista. Kruunatkaa päivä hieronnalla ja saunalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat