Etkö jaksaisi tehdä töitä? Näin saat hieman lisäpuhtia!

Joskus työpäivä tuntuu aivan ylitsepääsemättömältä, ja työvireen löytäminen mahdottomalta. Katso vinkit, kuinka saat lisäpiristystä työpäivääsi.

Etenkin lomailukauden loppuvaiheessa toimistoille ja työpaikoille raahautuu työntekijöitä ehkä hieman pitkin hampain. Työnteko saattaa olla järkytys pitkän loman jälkeen, mutta lisää piristystä työpäivään on saatavilla helposti.

Osta työpöydällesi kukkakimppu

Kukka-asetelma on kaunis, mutta sillä on myös tutkittuja hyviä vaikutuksia. Tutkimuksessa on nimittäin osoitettu, että työpisteen lähellä olevat kukkaset saavat ihmiset olemaan luovempia kuin ihmiset, joiden työpisteellä ei ole kasveja ollenkaan

Anna periksi mieliteolle

Tutkimus tietää kertoa, että mitä omistautuneempi olet työllesi, sen korkeammalle stressitasosi nousee. Anna siis itsellesi lupa pitää pieniä taukoja työpäivän keskellä – jos olet esimerkiksi koukussa Angry Birdsiin, anna mennä ja pelaa erä! 15 minuutin "tauon" jälkeen jaksat taas paremmin.

Keksi hauskaa tekemistä työkavereiden kesken

Yritä järjestää yhteistä tekemistä työkavereidesi kanssa, niin yhteiset tunnit toimistollakin sujuvat varmasti lepposemmissa merkeissä. Järjestä esimerkiksi viininmaistelukeskiviikko, tai yhteinen päivällishetki perjantain työpäivän jälkeen. Sosiaalinen kanssakäyminen pidentää myös tutkitusti elinikää!

Katso YouTubea

Lienee sanomattakin selvää, että olet edustavampi ja aikaansaavampi mikäli olet hyvällä tuulella. Voit siis pitää pienen paussin ja katsoa YouTubesta muutaman hauskan videon. Tämän jälkeen voit taas jatkaa töitä hymy huulilla.

Tee asioita yhtäaikaisesti

Olemme varmasti kuulleet, että vain yhteen asiaan keskittyvät tekevät työnsä parhaiten. Uuden tutkimusraportin mukaan kuitenkin useita asioita samaan aikaan tekevät kärsivät stressistä ja burnoutista epätodennäköisimmin. Jos kuitenkin pidät asioiden tekemisestä yksi kerrallaan, voit pitäytyä siinä huoletta – kukin löytäköön oman parhaan työskentelytapansa.

Suunnittele lomaa

Vaikka tämä olisikin ensimmäinen lomanjälkeinen työpäiväsi, voit silti aloittaa uuden loman suunnittelun jo nyt. Tutkimuksen mukaan ihmiset ovat onnellisempia, mikäli heillä on jotakin mukavaa suunnitteilla. Eikä loman tarvitse aina olla kaksiviikkoinen rantaloma – voit suunnitella esimerkiksi pientä viikonloppureissua!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja