Etelä-Korean maajoukkueella "salainen ase" : "Halusimme sekoittaa Ruotsin pakkaa"

Maanantaina oman urakkansa jalkapallon MM-kisoissa avaava Etelä-Korea on kohauttanut "salaisella aseellaan". Maa on kierrättänyt harjoitusotteluissa kisojen alla pelaajien pelinumeroita.

Videolla Tulosruudun juttu eilisestä kisapäivästä.

Etelä-Korean suurimmat tähdet Son Heung-Min (Tottenham), Ki Sung-Yeung (Swansea), Hwang Hee-Chan (RB Salzburg) ja Lee Jae-Sung, (Jeonbuk Motors) ovat pelanneet kevään maaotteluissa peräti viidellätoista eri numerolla. 

Tällä kierrätyksellä oli tarkoituksena hämmentää Ruotsin pakkaa, kertoi Etelä-Korean päävalmentaja Shin Tae-Yong MM-kisojen lehdistötilaisuudessa Nizhni Novgorodissa.

– Tämä johtuu osittain siitä, millä tavalla eurooppalainen joukkue näkee ja tuntee meidät. Halusimme yksinkertaisesti sekoittaa Ruotsin joukkueen pakkaa, Shin Tae-Yong kertoo. 

– Vaihdoimme pelinumeroita siitä syystä, että emme halunneet näyttää kaikkea vastustajillemme. Tunnetuimmat pelaajat Ruotsin maajoukkuejohto tunnistaa, mutta muiden pelaajien erottaminen toisistaan on länsimaalaisille vaikeaa, Shin Tae-Yong jatkaa. 

Molemmat maajoukkueet ovat valittaneet siitä, että molempien suljettuja harjoituksia ennen turnausta oltaisiin oltu vakoilemassa.  

– Uskon, että kaikista päävalmentajista tuntuu siltä, että heitä vakoillaan. Teemme kuitenkin kaikkemme voittaakseen ottelumme ja yritämme tutkia muiden joukkueiden pelaamista mahdollisimman paljon, Shin sanoo. 

Ruotsalainen jalkapallovalmentaja Lasse Jacobsson jäi kiinni Etelä-Korean harjoituksien vakoilemisesta MM-turnauksen alla, kertoi Expressen jutussaan aiemmin tällä viikolla. Jacobsson itse sanoi, että olisi vahingossa nähnyt suljetut harjoitukset. 

Maanantaina selviää, millä tavalla joukkueiden vakoilemiset ja hämäykset ovat onnistuneet, kun Ruotsi ja Etelä-Korea kohtaavat Nizni Novgorodissa kello 15.00 Suomen aikaa. 

Lue myös:

    Uusimmat