Estonia-onnettomuuden pelastusoperaation johtaja muistelee kohtalokasta yötä: "Ei olisi uskonut, että sellaista tapahtuu"

Estonian pelastusoperaation johtaja Esa Mäkelä kertoo, mitä mieltä on salaliittoteorioista 3:54
Katso videolta, mitä kapteeni Esa Mäkelä on mieltä Estonian uppoamiseen liittyvistä salaliittoteorioista.

Autolautta MS Estonian uppoamisesta ilmestyy 12. lokakuuta kahdeksanosainen sarja. 

Entinen Silja Europan kapteeni Esa Mäkelä määrättiin MS Estonian autolautan pelastusoperaation johtajaksi syksyllä 1994. Estonia upposi 28. syyskuuta vuonna 1994. 

– Silloin, kun minut herätettiin, niin meni jonkun aikaa ennen kuin selviteltiin, mitä on tapahtunut. Olihan se tietysti aika järkytys ja suuri yllätys. Ei olisi uskonut, että sellaista tapahtuu, Mäkelä kertoi MTV Uutisille Estonia-sarjan kutsuvierastilaisuudessa. 

Tieto vakavasta onnettomuudesta vahvistui, kun huomattiin, että autolautta oli uponnut ja meressä oli kaikenlaista rojua. Tuolloin sää oli hyvin myrskyinen. 

– Kyllä sellaisia joka vuosi muutamia on. Ei se mikään kummallinen ollut, mutta myrsky kuitenkin. Ei se mitään hauskaa ole. Ei jättänyt minuun traumoja, mutta varmasti moniin muihin. Ei siitä eroon ole silti päässyt, kyllä se mielessä pysyy koko ajan, Mäkelä kertoi. 

Estonian onnettomuudesta tehty fiktiivinen, kahdeksanosainen sarja alkaa 12. lokakuuta MTV Katsomo+ -palvelussa. Sarjassa nähdään näyttelijöinä muiden muassa Jussi Nikkilä, Pertti Sveholm, Pelle Heikkilä, Kris Gummerus ja Seidi Haarla. Sarjan on luonut Miikko Oikkonen ja ohjannut Måns Månsson sekä Juuso Syrjä ja tuottanut Matti Halonen ja Johannes Lassila

Katso videolta, mitä Esa Mäkelä on mieltä Estonian uppoamiseen liittyvistä salaliittoteorioista.

Estonia on katsottavissa 12. lokakuuta alkaen MTV Katsomo+ -palvelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat