Mainos

Estääkö tämä Ruotsin kaltaisen jengirikollisuuden rajun kasvun Suomessa? "Ruotsissa vaikeat asiat lakaistu maton alle"

2:10

Sisäministeriön kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen ei usko jengirikollisuuden yhtä kovaan kasvuun kuin Ruotsissa. Keskusrikospoliisi arvioi MTV Uutisille eilen, että merkit jengiongelmien ympärillä ovat nyt Suomessa samat kuin Ruotsissa 10 vuotta sitten.

Mankkisen mukaan Suomessa ongelmiin on osattu puutua paremmin ja aiemmin.

– Henkilökohtaisesti ajattelen, että Ruotsissa yksi ongelma on se, että nämä vaikeat asiat on lakaistu maton alle. Niihin ei ole puututtu ja nyt ollaan tässä tilanteessa, Mankkinen arvioi.

– Me ollaan Suomessa otettu voimaakkasti ne esille ja meillä on ollut kykyä puhua niistä ja toimia niiden kanssa. On ymmärretty, että se on tärkeä osa tätä turvallisuustyötä ja tärkeä osa ongelmien ennaltaehkäisyä. Uskon, että tämä on meidän vahvuus ja erottaa meidät Ruotsista.

Poliisin ja vanhempien yhteistoimintaa tehostetaan

Suomessa asiaan aiotaan jatkossa puuttua entistä tehokkaammin kun sisäministeriöstä lausuntokierrokselle on lähdössä poliisin ennalta estävä staretegia.

Siinä muun muassa poliisin ja vanhempien välistä yhteistoimintaa tehostetaan nuoren rikollispolun estämiseksi.

–  Tämä on sellasta ruohonjuuritason työtä, jota tehdään, ja jota pitää tehdä jatkossa vielä enempää. Se on sellasta lähipoliisityötä, jota poliisi on aina tehnyt ja jota kautta päästään vaikuttamaan asioihin aikaisemmin, Mankkinen kertoo.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja