Espoon kaupunginteatterilta hämmentävä nimenmuutos: "Halusimme luoda jotain yllättävää"

"Eihän tämä voi olla ainoa nimi" – Espoon nimistön suunnittelija ihmettelee teatterin uutta &-nimeä 7:27
Espoon nimistön suunnittelija ihmettelee teatterin uutta &-nimeä

Espoon kaupunginteatteri on muuttunut nimensä &:ksi. Nimenmuutoksen taustalla on teatterin tiedotteen mukaan brändiuudistus.

Uuden brändin tärkeimpänä lähtökohtana on teatterin mukaan strategian ydinajatus: "& on teatteri, mutta se on myös enemmän kuin teatteri".

– Espoon teatterin tärkeimpiä arvoja ovat inklusiivisuus ja toiminnassamme eri yhteistyön muodot ovat tärkeät, avaamme ovet vieraileville ryhmille ja tuoreille kokeiluille. Olemme Suomen kansainvälisenä teatterina myös monessa mielessä solmukohta. &-merkki symboloi asioiden ja ideoiden yhdistämistä, esiintyjien, yleisöjen ja kulttuurien yhteen tuomista, teatterinjohtaja Erik Söderblom muotoilee tiedotteessa.

– & on aina jonkun kanssa. Tietenkin & eli eee tee tarkoittaa myös Espoon teatteria. Se on logo, joka mainiolla tavalla yhdistää teatterin nimen, arvot ja tavoitteet.

Teatterin myynti- ja markkinointipäällikön Karoliina Kiviluodon mukaan teatteri halusi nimenmuutoksella herättää huomiota, Kiviluoto toteaa.

– Halusimme luoda jotain yllättävää, kiinnostavaa ja erottuvaa. Kuten teatteritaide, myös uusi visuaalinen identiteetti haastaa konventioita, totuttuja tapoja toimia ja nähdä maailma. 

– & on alituisessa liikkeessä ja muutoksen tilassa, se on elossa ja virtaa ja ottaa monia muotoja, niin kuin teatterikin. Samalla symbolin muuttuva muoto, on kuin mustetahratesti, joka raottaa verhoa katsojan alitajuntaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat