Esperi Caren eronnut toimitusjohtaja hehkutti taannoin Kauppalehdessä satojen miljoonien kulusäästöjä ja valinnanvapautta: "Markkinamme kaksinkertaistuisi 2,6 miljardiin"

Hoitajien kova arki tuloksen takojina 15:10
Bisnes ohjaa myös hoitajien arkea: lähihoitajat tekevät hoivatyön ohella askareita, jotka on säästösyistä leikattu muilta.

Ex-toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni hehkutti vuonna 2016 sote-valinnanvapauden alalle tuovaa kasvua.

Kohun keskellä olevan Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutui tiistaina tehtävästään, ja hänet korvasi tänään vt. toimitusjohtajaksi nimitetty Heini Pirttijärvi.

Ex-toimitusjohtaja hehkutti vuonna 2016 Kauppalehdessä palveluasumisen yksityistämisen tuovan alalle kasvua.

– Valinnanvapauden myötä markkinamme kaksinkertaistuisi 1,4 miljardista eurosta 2,6 miljardiin. Valinnanvapaus turvaa myös pienten yritysten ja kolmannen sektorin toimijoiden asemaa, hän sanoi lehdessä.

Aarnio-Isohanni kertoi haastattelussa uskovansa yksityisten tuottajien olevan tehokkaita kustannusten säästämisessä.

– Jos nykyinen tehostettu palveluasuminen muutettaisiin yksityiseksi palveluasumiseksi, säästö olisi noin 300 miljoonaa euroa vuodessa. Jos tähän lisätään vielä laitoshoito, säästö olisi 400 miljoonaa euroa vuodessa.

Aarnio-Isohannin mukaan julkisen puolen työehtosopimukset ovat kalliimpia ja julkisen puolen henkilöstö sairastelee enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat