Mainos

Espanjan hallitus tuomitsi Barcelonan protestit, katalaanihallinnon edustaja puolustaa: "Ihmisten vangitseminen ei ole ratkaisu"

1:13
MTV Uutiset Live: Barcelonan kansainvälinen lentokenttä täyttyi tuhansista mielenosoittajista – poliisi pidätteli itsenäisyysjohtajien tukijoita pampuin.

Espanjan hallitus on tuominnut viime päivien protestit katalaanijohtajien vankilatuomioita vastaan.

Hallituksen tiedotteen mukaan mielenosoittajat eivät ole "rauhallinen ryhmä" vaan protestit on organisoinut "katuväkivaltaa" käyttävä ryhmä, joka yrittää pilata yhteiselon Kataloniassa.

Katalonian parlamentin edustajan Roger Torrentin mukaan mielenosoitukset taas osoittavat, että ihmisten vangitseminen ei ratkaise mitään.

Mielenosoitukset alkoivat maanantaina sen jälkeen, kun Espanjan korkein oikeus langetti 9–13 vuoden vankilatuomiot yhdeksälle Katalonian itsenäistymishankkeen johtajalle.

Teiden tukkimista ja lentojen perumisia

Eilen lähes 50  000 ihmistä marssi Barcelonassa ja Gironassa protestina tuomioita vastaan. Mielenosoittajat muun muassa tukkivat teitä ja katkoivat raideyhteyksiä polttamalla renkaita ja muuta tavaraa.

Myös maanantaina järjestettiin suuria protesteja, joissa mielenosoittajat valtasivat muun muassa Barcelonan lentokentän. Protestit aiheuttivat lentojen perumisia.

Maanantaisissa mielenosoituksissa loukkaantui pelastushenkilöstön mukaan 131 ihmistä. Yli sata heistä oli mukana yhteenotoissa El Pratin lentokentällä Barcelonassa. Lentokenttämielenosoitukseen osallistui sisäministeriön arvion mukaan noin 10 000 ihmistä.

Nimettömiä viestejä mobiilisovelluksessa

Mielenosoitukset kutsui tiistainakin koolle Demokraattinen tsunami -ryhmä, joka ohjeistaa mielenosoittajia anonyymisti muun muassa viestipalvelu Telegramissa.

Ryhmällä on sovelluksessa 150 000 seuraajaa, vaikka se ilmestyi sosiaaliseen mediaan vasta viime kuussa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja