Espanjan ex-kuninkaan rikosepäilyt entisen rakastajattaren vainoamisesta etenevät oikeuteen Britanniassa – Juan Carlosin puolustus haluaa jutun Espanjaan

Skandaalissa ryvettynyt Espanjan ex-kuningas Juan Carlos pakeni Karibialle 1:51
Syksyllä 2020 korruptioskandaalissa ryvettynyt ex-kuningas Juan Carlos pakeni Karibialle.

Espanjan entisen kuninkaan Juan Carlosin, 84, rikosepäilyt, jotka koskevat hänen entisen rakastajattarensa vainoamista, etenevät oikeuskäsittelyyn Britanniassa, päätti brittioikeus torstaina.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Saylla, 58, oli kertomansa mukaan suhde kuninkaaseen vuosina 2004–2009. Suhteen päättymisen jälkeen kuninkaan edustajat alkoivat naisen mukaan uhkailla ja vakoilla häntä ja murtautuivat jopa hänen asuntoonsa.

Kuninkaan puolustuksen mukaan Britannian oikeuslaitoksella ei ole tuomiovaltaa asiassa, vaan mahdollinen juttu olisi käsiteltävä Espanjan korkeimmassa oikeudessa.

Brittioikeuden mukaan tämä perustelu ei kuitenkaan päde, muun muassa siksi, että Juan Carlos ei enää ole Espanjan kuningas, eikä hänellä näin ollen voi olla valtiopäämiehen immuniteettia.

Juan Carlos luopui Espanjan kruunusta poikansa Felipen hyväksi vuonna 2014. Ex-kuningas elää omaehtoisessa maanpaossa Arabiemiraateissa.

Lue myös:

    Uusimmat