Espanjan autoiskujen takana olleet terroristit suunnittelivat iskua historialliseen Sagrada Familiaan

Barcelonan ja Cambrilsin autoiskujen takana ollut terrorismisolu suunnitteli iskua myös Barcelonan keskustassa sijaitsevaan Sagrada Familia -kirkkoon, yksi epäillyistä on kertonut oikeudessa Madridissa. Asiasta uutisoi muun muassa BBC oikeuslähteisiinsä vedoten.

Mohamed Houli Chemlal kertoi oikeudessa solun suunnitelleen iskuja myös muihin tunnettuihin paikkoihin. Chemlalin mukaan solun suunnitelmat menivät kuitenkin uusiksi Alcanarissa tapahtuneen taloräjähdyksen takia. Terroristisolun epäillään rakentaneen talossa pommeja. Chemlal sai räjähdyksessä vammoja.

Talossa räjähti vain päivää ennen Barcelonan La Ramblan autoiskua, jossa kuoli 13 ihmistä ja loukkaantui yli sata. Tunteja myöhemmin myös Espanjan Camprilsissa tapahtui samantapainen isku, jossa kuoli yksi.

Oikeudessa kuultuja Chemlalia ja Driss Oukabiria syytetään muun muassa terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista.

Solun jäsenistä on kuollut kahdeksan

Solun jäsenistä on kuollut yhteensä kahdeksan. Kaksi heistä kuoli Alcanarin taloräjähdyksessä. Viisi kuoli Cambrilissa poliisien ampuessa autohyökkääjiä. Myös Espanjan viranomaisten etsintäkuuluttaman Younes Abouyaaqoubin matka päättyi maanantaina poliisin luoteihin. Hänen uskotaan olleen viimeinen terroristisolun jäsen, joka vielä oli vapaalla jalalla. Abouyaaqoubin epäillään ajaneen pakettiautoa, joka kaahasi ihmisten päälle Barcelonassa.

Myös solun perustajaksi uskottu marokkolainen imaami Abdelbaki Es Satty kuoli Alcanarin taloräjähdyksessä. Hän saarnasi moskeijassa Ripolissa, missä monet iskun tekijöiksi epäillyt olivat kasvaneet. Satty pääsi vankilasta vuonna 2012. Hänen epäillään radikalisoituneen, kun hän tutustui Madridin pommi-iskuista tuomittuun Rachid Aglifiin. Mediatietojen mukaan Satty oli vankilassa huumetuomion takia. 

Lue myös:

    Uusimmat