Esapekka Lappi palaa tositoimiin MM-rallissa: "Ei helppo kisa luvassa"

Toyotan Esapekka Lappi palaa tositoimiin ensi viikon Viron MM-rallissa.

Juhannuksena ajettu Kenian koitos jäi pieksämäkeläiseltä väliin, kun Sebastien Ogier ajoi Toyotan tehdastallin kolmatta kilpuria. Nopeat soratiet ovat aina sopineet Lapille, mutta suomalaiskuski myös muistuttaa faktoista.

– Odotan innolla kahta seuraavaa kisaa, varsinkin kotirallia Suomessa. Virossa ei ole helppo kisa luvassa, sillä en ajanut siellä viime vuonna, Lappi huomauttaa.

– Jotkut pätkistä ovat minulle siis uusia. Uskon, että voin ajaa Virossa hyvin, mutta en lähde reissuun liian kovilla odotuksilla.

Lapin kausi alkoi mainiosti palkintosijalla Ruotsin lumirallilla helmikuussa, mutta Kroatiassa huhtikuussa sekä kesäkuun Sardinian MM-rallissa tilille tuli keskeytys.

– Olen ollut tähän mennessä joka kisassa ja jokaisella alustalla hyvässä vauhdissa. Joka kerta en ole ihan pystynyt tekemään tarpeeksi ehjää suoritusta. Sen vuoksi Virossa onkin tavoitteena puhdas kisa, Lappi suunnittelee.

Lappi ajoi kaudella 2020 Virossa seitsemänneksi Fordin kalustolla. Vuotta aiemmin kandidaattirallissa suomalainen oli Citroenin ratissa kolmas. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat