Esapekka Lappi on sysännyt rajun pettymyksensä jo syrjään – "Tehtiin hyvää duunia"

Esapekka Lappi sivuutti jo tallimääräyksen aiheuttaman pettymyksen – ”Aika hyvää duunia tehtiin” 2:06
Esapekka Lappi oli jo positiivisella mielellä Sardinian MM-rallin päätöshaastattelussa.

Esapekka Lappi nousi palkintokorokkeelle jo kolmannessa MM-rallissa peräkkäin. Lappi oli onnistunut jo sysäämään tallitaktikoinnin aiheuttaman pettymyksen syrjään ja ottamaan positiivisemman mielen.

Sardinian MM-viikonloppu sujui Lapin kannalta upeasti. Pieksämäkeläinen taisteli pitkään jopa rallin voitosta, kunnes Sebastien Ogierin keskeytys pakotti Lapin nostamaan jalkaa kaasulta voittotaistelun suhteen ja antaa tallitoveri Thierry Neuvillen ajaa voittoon.

Lauantaina Lapin elekielestä ja puheista paistoi valtava pettymys ja turhautuneisuus, koska joutui tahtomattaan hautaamaan haaveet rallivoitosta. Sunnuntaisen päätöserikoiskokeen jälkeen Lappi oli kuitenkin onnistunut jo sysäämään suurimman pettymyksen syrjään.

– Hyvä putki päällä tuossa podium-hommassa. Pakkohan se on ajatella positiivisesti. Voittoon olisi riittänyt vauhti, tai ainakin taistelemaan siitä. Se on kiva juttu. Toinen sija on kuitenkin hyvä ja tiimille hyvät pojot, Lappi perkaa.

Hyundaille täksi kaudeksi siirtyneen Lapin alkukausi oli haastava, mutta viime rallit ovat osoittaneen Hyundain sopivan yhä paremmin suomalaiselle. Lappi myöntää, että viime viikon testit sujuivat Suomessa erinomaisesti.

– Aika hyvää duunia tehtiin viime viikolla Suomessa niissä testeissä. Oli vähän uusia osia, jotka tuntuivat paremmalta. Kyllä Suomestakin voi näköjään ponnistaa Sardiniaan. Kyllä sen saa sielläkin tehtyä, kun muistaa tietynlaiset lainalaisuudet vaan. Pätkät eivät kuitenkaan ole ihan samanlaisia, Lappi myhäilee.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat