Esapekka Lapin ralliohjelman jatko varmistui – Sebastien Loeb palaa 10 vuoden tauon jälkeen tuttuun soraralliin

Kovia Suomen MM-rallissa kokenut Esapekka Lappi on Toyotan ratissa myös syyskuussa Kreikassa ajettavassa Akropolis-rallissa.

Lappi osallistuu myös ensi viikolla ajettavaan Belgian MM-ralliin, mutta vielä kolmossijaan päättyneen Suomen osakilpailun jälkeen Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ei osannut sanoa, ajaako Lappi vai Sebastien Ogier Kreikassa.

Lappi pyörähti Jyväskylän MM-rallin viimeistä edellisellä erikoiskokeella kolmesti katon kautta ympäri ja ajoi Ruuhimäen power stagen maaliin ilman tuulilasia.

Myös rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb tekee paluun Akropolis-ralliin peräti kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kyseessä on ranskalaisen neljäs ralli tämän kauden MM-sarjassa.

Loeb on kisannut tällä kaudella M-Sport-tallin Ford Pumalla Monte Carlossa, Portugalissa ja Kenian Safari-rallissa. Sen sijaan kolmesti voittamassaan Kreikan Akropolis-rallissa hän on viimeksi ajanut vuonna 2012.

– Päätin osallistua Kreikkaan, koska se on mukava soraralli, josta aina tykkäsin. Se on nyt vielä parempi eikä niin raaka kuin viime kerralla, kun ajoin sen, Loeb sanoo M-Sportin tiedotteessa.

Akropolis-rallin vahvistetusta osallistujalistasta käy ilmi myös, että Teemu Suninen jatkaa Hyundain WRC2-luokan autolla sorarallien kiertämistä.

Suomen MM-rallissa heti perjantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella ulosajanut Oliver Solberg ei ole mukana Hyundain WRC-tiimissä. Hänen paikkansa ottaa kokenut espanjalainen Dani Sordo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja