Esa Lindell katkaisi Edmontonin pyristelyt – Dallas tasoitti puntit NHL:n lännen finaalisarjassa

Esa Lindell pääsi iskemään lopullisen niitin – Dallas Stars tasoitti puntit Edmonton Oilersia vastaan 1:26

Dallas Stars kaatoi kotikaukalossaan Edmonton Oilersin maalein 3–1 ja tasasi länsilohkon loppuottelusarjan voitot 1–1:een.

Illan avausmaali syntyi jo neljännellä peliminuutilla, kun Jamie Bennin rannelaukaus löysi tiensä Edmontonin verkon perälle. Dallasin Miro Heiskanen kirjautti Bennin onnistumisesta syöttöpisteen.

Edmontonin Connor Brownin onnistui kuitenkin tasoittaa tilanne 44 sekuntia myöhemmin ja avauserästä lähdettiin lopulta 1–1-tasatilanteessa.

Seuraavaa osumaa saatiin odottaa tovi, sillä Mason Marchment viimeisteli 2–1-voittomaalinsa vasta päätöserän neljännellä minuutilla. Loppulukemat sinetöi Dallasin suomalaispakki Esa Lindell, joka viimeisteli rannelaukauksella tyhjään maaliin omalta siniviivalta, kun ottelua oli jäljellä parisen minuuttia.

Jamie Bennille kirjattiin Lindellin osumasta syöttöpiste. Kahteen tehopisteeseen ylsi lisäksi Wyatt Johnston, joka oli rakentamassa sekä Bennin että Lindellin maaleja.

Lindell sai lisäksi avauserässä kaksiminuuttisen rangaistuksen korkeasta mailasta.

Ratkaisumaalin tehneen Marchmentin lisäksi ottelun sankareiksi nousivat Dallas-vahti Jake Oettinger ja Edmontonin veskari Stuart Skinner. Oettinger torjui kaikkiaan 28 kertaa, kun taas Skinnerin haaviin jäi 22 laukausta.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran varhain tiistaina Suomen aikaa. Tuolloin ottelua isännöi Edmonton. Liigan loppuotteluihin etenee neljällä voitolla.