Eroon joulukiloista: 5 ruokaa, joilla poltat rasvaa vatsasta

Satsaa näihin rasvanpolttoruokiin ja voit saada vatsanseutuasi piukemmaksi.

Haluaisitko päästä eroon muutamasta ylimääräisestä vatsamakkarasta? Vatsanseutua voi piukentaa vähentämällä ruokavaliosta prosessoituja sokereita ja hiilihydraatteja sekä suosimalla rasvanpolttoruokia. Nämä ruoat tehostavat tutkitusti rasvanpolttoa

1. Kaurapuuro

Voisi kuvitella, että syömällä vähemmän laihtuu enemmän, mutta todellisuudessa aterioita ei kannata jättää väliin. Erityisesti täyttävään aamiaiseen kannattaa satsata, jotta aineenvaihdunta käynnistyy ja rasvanpoltto tehostuu. Syö aamupalaksi lautasellinen kuitupitoista ja täyttävää kaurapuuroa. Vältä kuitenkin sokerin käyttöä puurossa!

2. Mustikat

Tutkimukset ovat osoittaneet, että Suomen metsissäkin kasvavat mustikat voivat auttaa rasvapolttoon vatsan seudulla. Tämä pätee tutkijoiden mukaan jopa pakastemustikoihin, sillä mustikoiden hyödyt eivät katoa pakastamallakaan. Hemmottele siis kehoasi esimerkiksi ravitsevalla mustikkasmoothiella.

3. Mantelit

Rasvanpolton salaisuuden sanotaan piilevän monityydyttömättömissä rasvoissa. Näitä rasvoja saat muun muassa manteleista. Mantelit ovat samalla hyvä kasviproteiinin ja kuidun lähde.

4. Lohi

Ruokavaliosta kannattaa jättää pois kaloripitoiset rasvaherkut ja suosia sen sijaan vähärasvaisia proteiiniherkkuja kuten kalaa, tofua ja kalkkunaa. Elimistö polttaa enemmän kaloreita sulattaakseen näitä ruokia. Kaloista kannattaa valita erityisesti lohta, joka pitää sisällään runsaasti terveellisiä omega-3 -rasvahappoja.

5. Vihreät lehtivihannekset

Vihreät lehtivihannekset kuten salaatti, pinaatti ja kaalit sisältävät runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, mutta vain vähän kaloreita. Vihreät lehtivihannekset ovat myös erittäin kuitupitoisia, joten niiden syönti ehkäisee turvotusta ja tehostaa rasvanpolttoa.

Lähde: Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat