Eron käsikirja: Näin etenet sokkivaiheesta uusille treffeille

Ero on monivaiheinen prosessi, mutta uuteen kannattaa suhtautua avoimin mielin. Sydänsuruista selvittyäsi huomaat, että erosta seuraa myös jotain hyvää. Näillä vinkeillä selviät hankalastakin välirikosta.

Cosmopolitan keräsi yhteen eron eri vaiheet. Ota opiksesi ja nauti uudesta elämänvaiheestasi.

Vajoa alas

Eron jälkeen sinulla on oikeus surra. Jos et päästä tunteita ulos, saatat päätyä johonkin epätoivoiseen, kuten tunteenpurkauksiin exääsi kohtaan tai laastarisuhteeseen ensimmäisen vastaantulijan kanssa.

Sokkivaihetta seuraa epäusko, jolloin et ehkä usko, että suhde on todella ohi. Epätoivon vaiheessa yrität vielä kaikin tavoin paikata suhdetta ja yksinäisyysvaiheessa tunnet, että koko identiteettisi on hukassa, kun olet taas vain yksi henkilö.

Anna kaikille tunteillesi tilaa. Älä siis pakene kipua, vaan anna surun tulla. Tämä vaihe menee kyllä ohi, usko pois.

Ryhdistäydy

Epätoivon vaiheen jälkeen on aika ryhdistäytyä. Voit kokeilla seuraavia tekniikoita:

– Kirjoita hänelle kirje, jossa kerrot kuinka loukkaantunut olet. Muistele huonoja ja hyviä asioita suhteessanne. Allekirjoita kirje - ja heitä se sitten roskiin.

– Tee soittolista, jossa on vain positiivisia lauluja.

– Katsele lempisarjojasi, jotka ovat koukuttavia, mutta eivät liian tunteellisia.

– Listaa ylös negatiiviset tunteesi, kuten "en uskalla että pystyn ikinä aloittamaan uutta suhdetta". Kirjoita sen jälkeen tunteesi uudestaan näin, "tällä hetkellä minusta tuntuu, että en pysty aloittamaan uutta suhdetta". Muutos on pieni, mutta loppujen lopuksi merkittävä.

Kohota itsetuntoasi

– Sano kyllä kaikille sosiaalisille tapahtumille. Ulkona käyminen on hyväksi.

– Tapaa ihmisiä. Seurustellessasi olet tottunut viettämään jatkuvasti aikaa jonkun kanssa, joten järjestä aikaa ystäviesi kanssa. Jotta et tuntisi oloasi yksinäiseksi, sovi treffit jo etukäteen kavereidesi kanssa, niin he osaavat raivata kalenteristaan tilaa sinulle.

– Vältä ylilyöntejä kampaajalla. Erotessa tekee mieli muuttua aina ulkonäköä myöden, mutta pieni muutos on kenties parempi vaihtoehto kuin tulipunainen tukka tai villi irokeesi.

– Leikittele tyylillä. Valitse vaate, joka ei ole aivan sinun tyyliäsi ja tee tyylikokeiluja.

– Tee asioita, joita mies ei halunnut ikinä tehdä: käy gallerioissa, katso romanttisia komedioita ja niin edelleen.

Käy treffeillä ja opettele flirttailemaan

– Harjoittele hymyilemistä. Jopa tekohymy tekee ihmeitä kasvoillesi.

– Kerää itsesi kokoon jo ennen kuin astut huoneeseen. Suorista vartalosi, ryhdistäydy, vedä olkapäät taaksepäin ja rentouta kasvolihaksesi.

– Flirttaile treffiseuralaisellesi ruokalistan takaa. Näin pääset välillä piiloon. Näin harjoitettu silmäpeli on rohkeaa, mutta voi toimia.

– Pukeudu johonkin cooliin, mutta tarpeeksi tavalliseen. Vältä yliseksikkäitä minihameita. Hän huomaa, jos et tunne oloasi mukavaksi.

– Jos katsekontakti pelottaa sinua, katso häntä hieman silmien viereen, nenään.

– Rentoudu! Deittailet vain, et etsi aviomiestä.

Säädä Facebook-asetuksesi

– Lopeta heti exäsi seuraaminen Twitterissä tai Facebookissa. Sinun ei tarvitse tietää, keitä hänen uudet "naisystävänsä" ovat tai selata hänen valokuviaan - tämä on kuin suolaa haavoillesi.

Pysy vahvana

Erosta seuraa aina jotakin hyvää. Brad Pittistä eronnut Jennifer Aniston iloitsi, että pystyi eron jälkeen valitsemaan taloonsa mukavia huonekaluja. "Kaikki hänen huonekalunsa olivat museotavaraa, tai muuten vain epämukavia", Aniston on sanonut.

Tom Cruisen kanssa naimisissa ollut Nicole Kidman sen sijaan iloitsi voineensa jälleen eron jälkeen käyttää korkokenkiä. Lyhyen miehen kanssa se ei ollut aiemmin mahdollista.

Loppujen lopuksi, huonokin ihmissuhde antaa sinulle jotakin.

– Uskon vilpittömästi, että ihmissuhteissa ei ikinä häviä, vaan olet aina voittanut jotakin, Reese Witherspoon muistuttaa.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: Cosmopolitan 10/2011

Kuvat: Shutterstock, Kurhan, Piotr Marchinski, Doreen Salcher

Lue myös:

    Uusimmat