Erityisluokan oppilaalle ei ollut myönnetty henkilökohtaista koulunkäyntiavustajaa – KHO kumosi päätöksen

Korkein hallinto-oikeus (KHO) kumosi hallinto-oikeuden ratkaisun tapauksessa, jossa kaupunki ei ollut myöntänyt erityisluokan oppilaalle henkilökohtaista koulunkäyntiavustajaa. KHO:n mukaan oppilaan koulussa saama avustajapalvelu ei ollut riittävä.

Oikeus perusteli tätä muun muassa oppilaan koulupäivien sujumisesta sekä asiantuntijalausunnoista saadulla selvityksellä.

–  Koulunkäynnin järjestäminen niin, että hänen opetuksensa olisi tullut järjestetyksi perusopetuslain - - - säädetyllä tavalla, olisi edellyttänyt, että hänelle olisi osoitettu henkilökohtainen koulunkäyntiavustaja, tiistain vuosikirjapäätöksessä sanotaan.

Oppilas kävi erityisluokalla kolmatta luokkaa. Hänen opetusryhmässään oli erityisluokanopettajan lisäksi kolme koulunkäynninohjaajaa.

KHO totesi, että perusopetuslaissa ei säädetä oikeudesta henkilökohtaiseen avustajaan eikä avustajapalveluiden järjestämistavasta. Opetuksen järjestäjällä on näin harkintavaltaa palvelujen järjestämisessä. Asia tuli ratkaista arvioimalla oppilaan opetukseen osallistumisen edellytyksiä kokonaisuutena.

Hallinto-oikeus oli hylännyt valituksen kaupungin opetuspäällikön päätöksestä. KHO kumosi hallinto-oikeuden ja opetuspäällikön päätökset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja