Erityislastentarhanopettaja hyväksikäytti lasta nukkumistilanteissa – miehen kotoa löytyi itse tehty seksilelu, jolle oli puettu lastenvaatteita

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut erityislastentarhanopettajana työskennelleen miehen ehdottomaan vankeuteen hoidettavan lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lapsi oli tapahtuma-aikaan 5–6-vuotias ja mies alle viisikymppinen. Oikeuden mukaan mies hyväksikäytti lasta useita kertoja nukkumistilanteessa tunkeutumalla sormillaan tämän emättimeen. Tuomion mukaan hyväksikäyttö jatkui vajaan vuoden ajan.

Hyväksikäyttö tuli ilmi, kun lapsi kertoi siitä kotona äidilleen. Äiti sanoi lapsen vain "töksäyttäneen", että syytetty "räpläsi" hänen pimppiään. Lapsi oli kertonut sen tuntuneen pahalta ja havainnollistanut tapahtumia laittamalla käsiään pikkuhousuihinsa.

Mies kiisti syytteen ja sen että olisi kohdistanut lapseen seksuaalisia tekoja. Hän sanoi, ettei hänellä olisi ollut mahdollisuutta tehdä syytettyä rikosta, sillä läsnä oli koko ajan muita ihmisiä. Hän sanoi lapsen kertomuksen olleen tämän vilkkaan mielikuvituksen tuotetta.

Yli kaksi vuotta vankeutta

Oikeus katsoi, että uhrin ja todistajien kertomukset sekä oikeuspsykologinen lausunto tukivat riittävästi syytettä. Miehen kertomus oli oikeuden mukaan ristiriitainen. Lapsen mielikuvitus ei selvitysten mukaan ollut tavanomaista vilkkaampi ja oikeuden mukaan miehellä on ollut mahdollisuus jäädä lapsen kanssa nukkumishuoneeseen ilman muita aikuisia.

Lisäksi miehen kotiin tehty etsintä tuki syytettä välillisesti. Etsinnässä löytyi ilmeisesti itse tehty, tekovaginalla varustettu seksilelu, jolle oli puettu lastenvaatteita. Miehen myös havaittiin käyneen laillisilla pornosivuilla, joilla aikuiset näyttelijät oli tyylitelty lasten näköisiksi.

– Vaikkei edellä mainittu löytynyt materiaali suoraan ole näyttöä itse syytteen teoista, tukevat löydöt välillisesti oletusta siitä, että vastaaja on kiinnostunut seksuaalisesti nuorista tai lapsista, tuomiossa sanotaan.

Käräjäoikeus tuomitsi 50-vuotiaan miehen kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Uhrin yksityisyyden suojelemiseksi STT ei julkaise tuomitun nimeä, päiväkodin nimeä tai tarkkaa tapahtuma-aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat