Erin Koiviston kassi:

- kalkkunan rintafile - omenoita - porkkanoita - mansikoita - vadelmia - appelsiinisuklaa - cheddar-juustoa - gouda-juustoa - 3 erilaista tapenade-tahnaa (oliivi, tomaatti ja paprika) - joulukakku

Antti Vahteran ja Erin Koiviston menu:

Porkkanalaatikko

2 porkkanaa 2 omenaa 1 kananmuna 1 dl maitoa 1 dl kermaa 1 rkl vehnäjauhoja valkopippuria muskottia inkivääriä suolaa

Kuori porkkanat ja omenat. Keitä porkkanat vedessä kypsiksi ja survo tasaiseksi. Lisää sekaan raastetut omenat ja kaikki muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa voideltuun vuokaan. Paista 200 c:ssa 10- 15 minuuttia.

Paahdettua kalkkunan rintaa

150 g kalkkunan fileetä henkeä kohden 2 rkl tomaattipestoa (purkista) 1 rkl oliiviöljyä mustapippuria suolaa

Poista kalkkunan rinnoista ylimääräiset mahdolliset jäänteet ja kalvot. Mausta pippurilla ja suolalla. Paahda pinta paistinpannulla ja kypsennä uunissa 200 c:ssa 8- 10 minuuttia. Sivele pintaan runsaasti tomaattipestoa ja anna levähtää hetki ennen viipalointia.

Kalkkunanfileetä vartaassa & sulatettua cheddar-juustoa

150 g kalkkunanfileetä henkeä kohden mustapippuria suolaa varrastikkuja 100 g cheddar-juustoa 1/2 dl kuivaa valkoviiniä

Leikkaa kalkkunan rintafilee ohuiksi viipaleiksi ja aseta varrastikkuun viuhkanomaisesti. Mausta pippurilla ja suolalla. Paista pannulla oliiviöljyssä kevyesti kypsiksi. Kuumenna valkoviini, lisää juusto ja anna sulaa juoksevaksi miedolla liedellä. Sekoita tasaiseksi ja mausta pippurilla sekä suolalla.

Tapenade-perunat

3 keskikokoista perunaa henkeä kohden 3 rkl tapenade-tahnaa (purkista) 1 rkl oliiviöljyä

Viipaloi perunat. Mausta kulhossa suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Paista uunissa 220 c:ssa 10 minuuttia. Jäähdytä ja sivele pintaan tapenade-tahnaa.

Mansikkakeitto

200 g pakastemansikoita 1/2 dl vettä 2 rkl sokeria

Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää mansikat vähän sulanneina. Anna pyöriä tehosekoittimessa tasaiseksi. Jäähdytä ja tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Vadelmavaahtoa & appelsiinisuklaata

100 g vadelmia 1 dl kermaa 1 rkl sokeria

Puserra vadelmat siivilän läpi kulhoon, jotta siemenet jäävät siivilään. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita vadelmakastike sekä kermavaahto ja tarjoile pieneksi paloitellun appelsiinisuklaan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat