Mainos

Erilaisten materiaalien pesuohjeet

Tekstiilikuidut ovat joko luonnonkuituja tai tekokuituja. Kullakin kuidulla on omat ominaisuutensa, joten hoito-ohjeetkin ovat erilaisia.

Luonnonkuidut

- Puuvilla on kestävä kuitu, mutta se rypistyy helposti ja voi kutistua. Puuvillan suositeltu pesulämpötila on 60 astetta. - Pellava on kova kuitu, se rypistyy helposti, mutta lika ei tartu sen pintaan. Pellavan suositeltu pesulämpötila on 60 astetta, kuivausrumpu ja pesu valkopesuaineella vie pellavasta kiillon. - Villa ei juurikaan rypisty, mutta se vanuu helposti pesussa. Superwash-merkki kertoo, että villavaatteen voi pestä pesukoneessa. Jos merkkiä ei ole, se tulee pestä käsin korkeintaan 40 asteessa. Villavaate tulee pestä varovasti puristellen, se ei kestä vääntämistä eikä hankaamista. Villavaate on hyvä kuivata vaakatasossa esimerkiksi pyyhkeen päällä. - Silkki on pehmeä, mutta kestävä kuitu. Silkkivaate kannattaa pestä usein, sillä hiki ja auringonvalo kuluttavat sitä.

Tekokuidut

- Viskoosi voi kutistua jonkin verran ensimmäisissä pesuissa. Viskoosivaatteet kannattaa pestä nurinpäin käännettynä nyppyyntymisen estämiseksi. - Akryyli, polyamidi ja polyesteri ovat kestäviä, eivätkä kutistu tai rypisty. Ne sähköistyvät helposti ja voivat olla hiostavia. Suositeltu pesulämpötila on 40 astetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.