Mainos

Erilaisia tapoja saavuttaa se – naisen orgasmista opittiin jotain uutta

Orgasmit ovat ihania ja mahtavia, mutta tieteellisestä näkökulmasta niistä ei tiedetä vielä kaikkea.

Mitä naisen orgasmiin tulee, yleisesti ajatellaan, että on kolme tapaa saavuttaa se: vaginaa stimuloimalla, klitorista stimuloimalla tai molempia tapoja hyväksi käyttäen. Vivahde-eroja on paljon, mutta nuo ovat perusoletuksia.

Tuore, Socioaffective Neuroscience & Psychology -lehdessä julkaistu tutkimus paljastaa kuitenkin jotain uutta. Kanadalaistutkijat huomasivat, että jotkut naiset voivat luultavasti saavuttaa orgasmin niin, että heidän muita erogeenisia alueitaan stimuloidaan. Nuo paikat voivat olla esimerkiksi huulet, nännit, korvat, niska, sormet tai varpaat.

Ennenkin on tietenkin tiedetty, että kyseisiä alueita koskettamalla voi kiihottua, mutta ennen ei ole tieteellisesti tunnustettu sitä, että myös orgasmi on tuolloin mahdollinen. Toki tämäkin riippuu siitä, miten orgasmin määrittelee.

Tutkijatiimi tuli siihen tulokseen, että naisilla on huomattavan paljon erilaisia "orgastisia kokemuksia" ja kyse on jokaisen naisen omasta, ainutlaatuisesta kokemuksesta. Tutkijoiden mielestä orgasmi onkin todella subjektiivinen kokemus, joka riippuu täysin siitä, millaiseksi nainen itse määrittelee sen.

Yleisesti orgasmiin liitetään kuitenkin intiimialueiden supistelu, endorfiiniryöppy ja joskus ejakulaatio. Tärkeintä on kuitenkin yhtäkkinen ja intensiivinen seksuaalinen nautinto, joka puolestaan on subjektiivisemmin käsitettävissä.

Tutkimuksen pääpointti tuntuukin olevan se, että naisen orgasmia ei voi täysin määritellä.

***

3:08

Lähde: Ifl Science

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.