Erilainen idea: Tämä hyväntekeväisyyskalenteri ei houkuttele alastomuudella

Invalidiliitto ry on julkaissut hyväntekeväisyyskalenterin. – Vaikka nykyään on kovasti muodikasta tehdä hyväntekeväisyyttä nais- tai mieskauneutta esittelevillä kalentereilla, me haluamme kalenterissakin tuoda esiin oikeaa työtämme, kertoo Invalidiliiton keräyspäällikkö Petri Äikiä.

Invalidiliitto ry on julkaissut hyväntekeväisyyskalenterin, jonka myynnillä kerätään varoja avustajakoiratoimintaan. Vuoden 2016 seinäkalenterissa esiintyy parivaljakko, avustajakoiran käyttäjä ja hänen koiransa.

Kuvat elävästä elämästä kertovat sen olennaisimman: avustajakoira on käyttäjälleen tärkeä tuki, ystävä ja itsenäisen elämän mahdollistaja.

– Vaikka nykyään on kovasti muodikasta tehdä hyväntekeväisyyttä nais- tai mieskauneutta esittelevillä kalentereilla, me haluamme kalenterissakin tuoda esiin oikeaa työtämme. Ihmiset saavat käsityksen siitä, mitä iloa kerätyistä rahoista oikeasti on, kertoo Invalidiliiton keräyspäällikkö Petri Äikiä.

Avustajakoirista on huutava pula

Lähes viisikymmentä fyysisesti vammaista ihmistä odottaa tällä hetkellä avustajakoiraa. Tänäkin vuonna vain viisi heistä saa koiran.

Monen kohdalla avustajakoira olisi se elintärkeä kumppani ja elävä apuväline, joka mahdollistaisi paluun aktiiviseksi yhteiskunnan jäseneksi ja omatoimiseen elämään.

Avustajakoira auttaa vammaista ihmistä lukemattomissa arjen askareissa esimerkiksi avaamalla ovia, sytyttämällä ja sammuttamalla valoja, auttamalla pukeutumisessa ja liikkumisessa. Se täyttää tarvittaessa jopa pesukoneen. Avustajakoiran on myös todettu parantavan ihmisen elämänlaatua tuomalla sisältöä ja rytmiä päiviin sekä lisäämällä liikunnan ja sosiaalisten kontaktien määrää.

Koirien hankintaa rahoitetaan Raha-automaattiyhdistyksen sekä yritysten ja yksityisten ihmisten tuella.

Lähde: Invalidiliitto ry 

Lue myös:

    Uusimmat