Ere Kokkosen kassi:

- nauris - maksaa - rasia puolukoita - rasia karviaismarjoja - 3 punajuurta - 3 porkkanaa - raparperin varsi

Harri Syrjäsen ja Ere Kokkosen menu:

Pariloitua maksaa, puolukkakastiketta ja nauris-porkkanapyrettä

150 g vasikanmaksaa 1 porkkana 1/2 nauris 1 dl puolukoita 1 dl punaviiniää 1 tl sokeria 1 rkl voita suolaa pippuria

Mausta maksa suolalla ja pippurilla. Pariloi kuumalla pannulla. Pilko ja keitä porkkana sekä nauris pehmeiksi, muussaa ja lisää voi. Paahda sokeri kattilassa. Lisää puolukat ja punaviini, keitä kasaan kastikkeeksi.

Raparperi-karviaismarja pannukakku ja punajuurimarmeladia

raparperitanko 1 dl karviaismarjoja 1 rkl voita 1 rkl fariinisokeria 2 munaa 4 dl maitoa sopivasti jauhoja 2 punajuurta 1 rkl sokeria

Valmista pannukakkutaikina. Pilko raparperi ja paista voissa sekä sokerissa karviaismarjojen kera. Kaada pannukakkutakina pannuun ja paista liedellä 9 min. Loppukypsennys uunissa 10 min. 215 c :ssa. Suikaloi punajuuret ja laita sokerin kanssa kattilaan, keitä marmelaadiksi.

Puolukkavaahto

1 dl kermaa 1 dl puolukoita 1 tl sokeria

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Survo puolukat sekaan.

Punajuuri-maksalehikäinen

100 g maksaa 1 punajuuri

Siivuta punajuuret ohuelti ja friteeraa öljyssä rapeaksi. Pariloi maksa ja rakenna lehikäinen.

Lue myös:

    Uusimmat