Mainos

Epäilyllä valelääkärillä useampiakin yrityksiä ja miljoonabisnestä

Suomen Geriatriakeskuksen toimitusjohtaja Esa Antero Laiho istuu tai on istunut kaikkiaan viiden yrityksen hallituksessa. Yksi niistä on Eliah Capital Holding Oy, jonka toimitusjohtaja Laiho on.

Eliah Capital Holding -yrityksen toimialaksi on merkitty arvopaperikauppa, osakkeiden sekä kiinteistöjen omistaminen, hallinta, vuokraus ja kauppa sekä lääkäripalveluiden tuottaminen, niiden alihankinta ja vuokralääkäritoiminta.

Eliah Capital Holding -yrityksen liikevaihto oli viime vuonna neljä ja edellisvuonna viisi miljoonaa euroa. Vertailukohtana mainittakoon, että silmätikkuna olleen Laihon toisen yrityksen, Suomen Geriatriakeskuksen, liikevaihto oli viime vuonna reilu miljoona euroa.

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan lääkäripalvelujen tuottamiseen keskittyneen Suomen Geriatriakeskuksen tuloja siirrettiin Eliah Capital Holding -yritykseen kerryttämään pääomaa. Holding-yritykselle kerrytetystä pääomasta Laiho taas nosti osinkotuloja.

- Tämä oli käsittääkseni tällainen verokonsultin luoma kuvio, joka on kaiketi melko yleinen toimintamalli hoiva-alan yrittäjien keskuudessa, kuvailee Laihon ystävä.

Laihon ystävä kertoo toimineensa Laihon yrityksen potilasasiamiehenä.

- Olin ollut jo viitisen vuotta erään toisen lääkäriyrityksen potilasasiamiehenä kun Esa pari vuotta sitten kysyi minua samaan tehtävään omaan yritykseensä. Koska hän oli vanha ystäväni ja hänen uransa näytti olevan ammatillisesti hyvällä mallilla, suostuin.

- Potilasasiamiehen tehtävä on eräänlainen luottamustoimi, ei yrityksen palkkatyötä, joten koin sen tietyllä tapaa jopa kansalaisvelvollisuudeksi. Potilasasiamiehen tehtävänä on ohjata potilaita, jotka ottaisivat yhteyttä mahdollisten hoitovirheiden vuoksi. Tosin ikinä yksikään potilas ei neuvoa kysynyt, kuvailee ystävä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.