Mainos

Entiseltä puolustusministeriltä rajua kuittailua Trumpille: "Taidan olla kenraalien Meryl Streep"

0:45

Yhdysvaltain entinen puolustusministeri James Mattis vastasi presidentti Donald Trumpin esittämään kritiikkiin hyväntekeväisyysgaalassa torstaina. Washington Postin mukaan Trump oli nimittänyt Mattisia "maailman yliarvostetuimmaksi kenraaliksi".

Lehden mukaan Mattis nousi puheeksi, kun Trump keskusteli demokraattien kanssa Valkoisessa talossa Yhdysvaltojen Syyrian-politiikasta. Senaattori Chuck Schumer siteerasi entisen puolustusministerin lausuntoa, jonka mukaan Yhdysvaltojen pitäisi edelleen ylläpitää painetta Pohjois-Syyriassa, jotta terroristijärjestö ISIS ei vahvistuisi.

Tämän jälkeen Trump kehuskeli itse nujertaneensa terroristijärjestön ja että Mattis oli yliarvostettu eikä riittävän kova.

Mattis puhui torstaina New Yorkissa Alfred E. Smith -säätiön illallistilaisuudessa. BBC:n mukaan hän mainitsi heti uuden tittelinsä.

– Puhun teille henkilönä, joka todella on saavuttanut jotain. En ole pelkästään yliarvostettu kenraali, vaan koko maailman yliarvostetuin kenraali. Trumpin mielestä eversti Sanders taitaa olla ainoa henkilö armeijassa, joka ei ole yliarvostettu, Mattis totesi viitaten pikaruokaketju KFC:n perustajaan.

– Hän on myös sanonut Meryl Streepia yliarvostetuksi näyttelijäksi, joten minä taidan olla kenraalien Meryl Streep. Mutta minä ja Meryl olemme sentään voittaneet jotain, sanoi Mattis.

Mattis heitti vitsin myös Trumpin menneisyydestä armeijassa. Trump vältti joutumisen Vietnamin sotaan, kun hänellä todettiin luupiikkejä kantapäässä.

– Ansaitsin kannukseni taistelukentällä ja hän hankki omat kannuksensa (spurs) lääkäriltä, Mattis letkautti.

Entinen merijalkaväen kenraali Mattis jätti tehtävänsä viime joulukuussa. Hän erosi protestina presidentin päätökselle vetää maan joukot Syyriasta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja