Entiseltä pelikaverilta kovia syytöksiä: Michael Jordan valehtelee uutuusdokumentissa – "Jos sitä haluaa edes kutsua dokumentiksi"

Michael Jordanista ja Chicago Bullsista kertova dokumenttisarja The Last Dance on kerännyt huimia katsojalukuja ympäri maailman, mutta itsekin sarjassa esiintyvä Horace Grant ei ihastunut sen lopulliseen jälkeen.

Kymmenosainen dokumenttisarja on Bullsissa vuodet 1987–1994 pelanneen Grantin mukaan joiltakin osin pahasti katsojia harhaanjohtava.

Grantin mukaan Jordan yksinkertaisesti valehtelee dokumentissa. Supertähti muun muassa väittää Grantin antaneen yksityiskohtaista tietoa vuonna 1992 julkaistuun Sam Smithin paljastuskirjaan The Jordan Rules.

– Valhe, valhe, valhe… Jos MJ:llä on jotain kaunaa minua kohtaan, selvitetään mieluummin tämä niin kuin miehet. Puhutaan siitä. Tai sitten voidaan tehdä se toisella tavalla. Mutta silti hän menee ja laittaa liikkeelle tuollaisen valheen, että minä olin lähde siinä (kirjassa), Grant totesi ESPN:n paikalliskanavan radio-ohjelmassa Chicagossa.

Grant kiistää jyrkästi kertoneensa mitään luottamuksellista Smithille.

– Sam Smith oli tutkiva toimittaja. Hänellä täytyi olla vähintään kaksi lähdettä kirjan kirjoittamiseen. Miksi MJ nostaisi vain minut esille?

– Se johtuu vain kaunasta. Minusta hän todisti sen tässä niin kutsutussa dokumentissa. Kun hänestä sanoo jotain, hän katkaisee välit ja yrittää tuhota maineesi.

Grantin mukaan Jordan sortuu itse "vasikointiin" dokumentissa, kun hän kertoo tarinan tulokaskaudestaan, jolloin hän näki muiden Bulls-pelaajien käyttävän kokaiinia ja kannabista sekä viettävän aikaa maksullisten naisten kanssa.

– Miksi helvetissä tuo pitää tuoda esiin? Mihin se liittyy? Jos haluaa väittää jotain vasikaksi, tuo on hemmetinmoista vasikoimista.

Ylistystä ja poikkeuksellista mediahuomiota etenkin Yhdysvalloissa saanut The Last Dance piirtää Grantin mukaan valheellisen kuvan siitä, millaista Bullsissa todellisuudessa oli.

– Onhan se viihdyttävä, mutta me, jotka olimme hänen joukkuekavereitaan, tiedämme, että noin 90 prosenttia siitä on paskaa.

– Vaikka Jordan sanoi paljon asioita joukkuekavereilleen, he kyllä vastasivat samalla mitalla. Kaikki se kuitenkin oli leikattu pois dokumentista, jos sitä edes haluaa kutsua dokumentiksi, Grant lataa.

54-vuotias Grant oli mukana Bullsin kolmella ensimmäisellä mestaruuskaudella 1990-luvun alussa. Hän jatkoi uraansa Orlando Magicissa, Los Angeles Lakersissa ja Seattle Supersonicsissa vuoteen 2004 asti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja