Mainos

Entinen MTV-pomo Tauno Äijälä muistelee mentoriaan Leena Kaskelaa: "Kun nuorena pomona innostuin liikaa, hän pisti minut aina paikalleni"

MTV:n johdossa pitkään työskennellyt viestintäneuvos Tauno Äijälä ehti työskennellä pitkään MTV:llä yhdessä edesmenneen uutisankkurin Leena Kaskelan kanssa.

Äijälälle on jäänyt lämpimät muistot Kaskelasta.

– Leena oli käytännössä 40 vuoden ajan MTV-kasvo, Rouva MTV. Hän oli luotettava, uskottava, tyylikäs toimittaja. Ennen uutistyötä hän teki paljon ohjelmia ja toimi kuuluttajana, Äijälä kertoo.

Kaskela toimi Äijälälle myös tietynlaisena mentorina.

– Kun nuorena pomona välillä innostuin liikaa, hän pisti minut aina paikalleni. Olimme molemmat ainoita lapsia ja meillä oli leikkisästi sanottuna sellainen sisarellinen suhde. Hän piti minua kurissa, Äijälä muistelee.

Kaskela aloitti MTV:llä vuonna 1965, Äijälä kaksi vuotta myöhemmin. Äijälä toimi ensin toimituspäällikkönä, sitten ohjelmapäällikkönä ja ohjelmajohtajana ja myöhemmin varatoimitusjohtajana.

Äijälä ja Kaskela työskentelivät yhtä aikaa Maikkarilla vuosikymmeniä. Äijälä jäi eläkkeelle vuonna 2001, Kaskela vuonna 2004.

– Leena oli lähtökohdiltaan kovan luokan ammattilainen. Hän mietti ja harkitsi asioita, ja hän osasi esittää ne tavalla, joka oli uskottava ja luotettava. Leena näki vaivaa luotettavuuden eteen.

– Hänellä oli aivan loistava tilannetaju, joka näkyi myös Kymmenen uutisten kevennyksissä erityisesti yhteistyössä Urpo Martikaisen kanssa. Ne heitot olivat legendaarisia.

– Leena on ehdottomasti yksi legendaarisimmista uutisankkureista, Äijälä sanoo.

2:38

7:16

10:32

1:58

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.