Entinen Leijonat-kapteeni: Näin Itävalta-fiasko perattiin suljettujen ovien takana

Maalikooste: Suomi - Itävalta 7:58
Itävalta dramaattiseen voittoon – katso tästä ottelun maalikooste

Leijonat hävisi ennennäkemättömästi Itävallalle jääkiekon MM-kisoissa. MTV Urheilun asiantuntija Lasse Kukkonen uskoo, että Suomen kopissa päästeltiin pahaa tunnetta ulos karmaisevan tappion jälkeen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonien kapteenina omalla pelaajaurallaan toiminut Kukkonen uskoo, että Itävalta-tappio perattiin Suomen kopissa heti torstai-iltana.

– Jokainen pelaaja miettii nähtyä tulosta, loppu oli niin dramaattinen. Kyllä se varmasti kannattaa puhua läpi ja avata, Kukkonen sanoo.

Ottelu ratkesi tosiaankin hurjalla tavalla. Itävalta iski 3–2-voittomaalin, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä alle sekunti. 

Suomen kapteenina kuluvissa MM-kisoissa toimii Mikael Granlund, mutta Kukkosen kokemuksen mukaan vaikealla hetkellä kopissa ääntä voi pitää kuka tahansa. Epäonnistumisen purkaminen on tärkeää, sillä turnauksessa ei ole varaa jäädä pohtimaan mennyttä tai antaa pääkopan karata tulevaisuuteen. 

– Tulosta ei voi kukaan enää muuttaa, lauantaina on iso peli ja mahdollisuus korjata kurssia. Nyt on tärkeää, ettei kukaan lähde mielessään vaeltemaan liian pitkälle.

Mitään varsinaista "ketutuskierrosta" Leijonien kopissa tuskin nähtiin. Kukkonen näkee, että Leijonien pelissä tarvittavat elementit ovat kasassa, eikä tappio johtunut esimerkiksi sitoutumisen puutteesta, joka voisi aiheuttaa isompaakin meteliä pukukopin puolella.

– Se on hyvin spontaani hetki. Jos on tunne, että halutaan päästää paha tunne tai ajatus ulos, niin sitten se täytyy päästää, Kukkonen päättää.

Suomella on neljän ottelun jälkeen kasassa seitsemän pistettä. Seuraava ottelu on edessä lauantaina, kun vastaan asettuu kivikova Kanada. 

Lue myös:

    Uusimmat