Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa on vuosien saatossa nähty mojovia riitoja mitä ällistyttävimmistä aiheista – muistatko vielä nämä?

5:56
Ensitreffit alttarilla -parin rakkaus roihahti vasta kameroiden sammuttua: "Jos olisin antanut periksi, niin me emme olisi tässä nyt"

Rakastettu Ensitreffit alttarilla -ohjelma on pyörinyt Maikkarilla jo monta vuotta. Muistatko vielä nämä televisiossa nähdyt riidat vuosien varrelta?

Ensitreffit alttarilla -ohjelma on tarjoillut suomalaisille sohvaperunoille suuria tunteita kaikissa kirjoissa jo vuodesta 2014 lähtien.

Ohjelmassa on päästy kurkistamaan sokkona alttarille astelleiden pariskuntien suhteiden alkutaipaleelle, eikä kaikki ole aina sujunut täysin kivuttomasti, kun saman katon alle on muuttanut kaksi vasta tutustumisvaiheessa olevaa ihmistä.

Katsojat ovatkin päässeet todistamaan erilaisia törmäyksiä, jotka ovat saattaneet paisua arjen pienistä erimielisyyksistä hyvin mojoviksikin riidoiksi. Muistatko vielä nämä "gatet"?

Liian halpa oliiviöljy 

Ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella monen katsojan leuat loksahtivat, kun Miia ja Olli saivat riidan aikaiseksi oliiviöljystä. Parin välille syttyi kipinä heti alttarilla. Ollin kaupasta tuoma oliiviöljy sai kuitenkin vaimolta penseän vastaanoton, koska se oli Miian mielestä väärää merkkiä.

Miian mielestä tuotteen merkki oli ratkaiseva tekijä laadun kannalta. Ollia kuitenkin ihmetytti, miten Miia voi tietää maistamatta, ettei hänen ostamansa öljy ole kunnon öljyä.

– Halppikset maistuvat erilaiselta. Ne eivät maistu niin hyvältä, Miia tokaisi.

Miia ja Olli jatkoivat liittoaan vielä kuvausten päätyttyä, mutta erosivat myöhemmin. Miian kertoi eron jälkeen blogissaan, että pari oli eronnut hyvissä väleissä.

Napakymppi-menneisyyden salailusta lihava riita

Ohjelman kuudennella kaudella Heidi ja Oskari päätyivät ottamaan tiukasti yhteen, kun Heidille paljastui, että Oskari oli osallistunut aiemmin Napakymppi-ohjelmaan. Riidat olivat varjostaneet Heidin ja Oskarin avioliittoa jo ennen Napakymppi-riitaa ja pari päätyi eroamaan ohjelman lopuksi.

Heidi kertoi jälkikäteen, että tunsi tulleensa petetyksi, kun puoliso ei kertonut osallistuneensa treffiohjelmaan, vaan tieto tule hänelle toisaalta. Heidillä oli iso tarve puhua tilanteesta Oskarin kanssa, mutta hän sanoi kokeneensa, ettei keskustelulle aiheesta ollut sijaa.

– Koin, että minut mitätöitiin tämän pettymyksen ja surun kanssa. Siitä ei ollut sallittua sitten puhua. Tämä aiheutti monenlaisia tunteita, Heidi kertoi jälkikäteen MTV Uutisille.

Oskarin näkemys tilanteesta oli täysin toisenlainen.

– Olen kieltäytynyt puhumasta sen takia, koska se on jo viisi kertaa käyty sama asia läpi. Olen pahoitellut, että hänelle on tullut paha mieli siitä. En enää jaksa kerta toisensa jälkeen, hän totesi.

Rahka ja pyörä kiristivät välit äärimmilleen

Ohjelman neloskaudella avioituneet Mari ja Petri huomasivat hyvin nopeasti, että puolison elämäntyyli poikkeaa melkoisesti omasta arjesta. Tämä näkyi, kun pari ajautui riitaan viettäessään iltaa Hernesaaren rannassa. Kaikki sai alkunsa, kun Mari halusi syödä ulkona. Petri ei maanitteluista huolimatta suostunut tähän ja totesi, että häntä odottaa iltapalarahka Marin luona. 

– Mikset voi ikinä joustaa? Mari kysyi Petriltä, joka puolestaan ihmetteli, miksei Mari voi tilata ruokaa vain itselleen. 

Lopulta tilanne kärjistyi siihen pisteeseen, että Mari poistui tuohtuneena paikalta Petrin haukuttua ravintolan ruokia roskaruoaksi.

Pari oli jo aiemmin ollut törmäyskurssilla häämatkalta kotiuduttuaan, kun Petri muutti Marin luokse. Eripuraa syntyi Petrin polkupyörän säilytyspaikasta. Mari ehdotti, että pyörää voisi säilyttää taloyhtiön sisäpihalla, mutta Petrin ei pitänyt paikkaa riittävän turvallisena ja hämmästeli sitä, miksei Mari antanut hänen tuoda pyörää sisälle tämän asuntoon.

Petri palasi omaan kotiinsa vajaan viikon kestäneen yhteiselon jälkeen.

– Kumpikaan ei oikein saanut nukuttua ja tilanne alkoi olla räjähdysaltis, Petri kuvaili MTV:lle.

Pari päätyi lopulta eroon jo kesken kauden.

Kiista tomaatin leikkaamisesta

Ohjelman edellisellä kaudella eroon päätyneiden Emman ja Tuomaksen  välit kiristyivät myös varsin nopeasti hääpäivän jälkeen. Tämä näkyi myös ruokakaupassa ja keittiössä, kun pari kokkaili ensimmäisiä kertoja yhdessä. Keskustelu kirposi fetasalaatista.

– Minä kyllä pilkon seuraavan kerran tomaatit, Emma tokaisi.

Kun tomaatit pilkkonut Tuomas kysyi, mikä niissä oli vikana, totesi vaimo, että ne on pilkottu väärinpäin.

– Aha, hyvä tietää ensi kertaa ajatellen, Tuomas totesi.

Vääntö ei jäänyt pariskunnan välillä pelkkiin tomaatteihin. Tuomas kertoi MTV Uutisille huomanneensa ensimmäiset varoitusmerkit jo hääpäivänä.

– Se oli semmoista vääntöä koko ajan. Sitten todettiin, että ei tässä ole mitään järkeä. Ei siinä kumpikaan enää yrittänyt millään tavalla olla tekemisissä, hän totesi.

– Tuntuu hassulta puhua erosta, sillä meille ei syntynyt kesän aikana kunnon suhdetta edes. Loppujen lopuksi piti vain hyväksyä se, että toimme toisistamme suurimmaksi osaksi vain huonoja puolia esille, emmekä voineet hyvin toistemme seurassa. Se johti siihen, että peli on vaan pistettävä poikki, myös Emma sanoi.

Kissanhiekka sai sulhasen tulistumaan

Sarjan kolmannella kaudella avioituneiden Heidin ja Mikon rakkaus roihahti välittömästi ja pariskunta oli kiinni toisissaan jo hääpäivänä. Pariskunnan juhannustunnelma kuitenkin latistui nopeasti, kun matkalle mökille kävi ilmi, että Mikon Äijä-kissan ruuat ja kissanhiekka olivat unohtuneet. 

Mikko tulistui asiasta Heidille, jonka mukaan riita oli tilanteeseen suhteutettaessa vakava.

– Olimme Mikon kanssa sopineet, että otan Äijän kissanhiekat ja ruuan mukaan. En kuitenkaan muistanut kirjoittaa niitä ylös listalleni, joten unohdin ne, Heidi kertoi. 

– Minulla ei ole koskaan ollut lemmikkiä, ja tiedän, että se ei ole mikään tekosyy. Pyysin kuitenkin unohdustani anteeksi Mikolta. Se ei riittänyt hänelle, vaan hän tulistui siitä.

Pariskunta löysi ongelmaan ratkaisun, mutta siitäkin huolimatta tunnelma oli yhä kiristynyt. 

– Ratkaisuna oli, että puolen tunnin ajomatkan päässä oli kauppa, josta saimme kissanhiekkaa ja -ruokaa. Se reaktio ja paha mieli, minkä unohdukseni sai aikaan, oli kohtuuton siihen nähden, miten helppo ratkaisu siihen oli.

Parin välit kiristyivät hempeän alun jälkeen rajuihin riitoihin, ja ohjelman lopussa he lähtivät eri teille. Mikko kertoi ohjelman päätyttyä, ettei ero tapahtunut täydessä yhteisymmärryksessä ja ettei pari ollut enää kuvausten jälkeen yhteyksissä.

Märät vihannekset, liian harva tiskiharja…

Kaikki televisiossa riitoihin ajautuneet parit eivät ole eronneet ohjelmassa tai pian sen jälkeen. Vuonna 2016 Ensitreffit alttarilla -ohjelman kolmannella kaudella Tiina ja Samuel pitävät edelleen yhtä ja viettävät pian jo viidettä hääpäiväänsä. 

Myös "team lällyksi" kutsutun parin suhteen alkutaipaleella nähtiin useita riitoja varsin pieniltäkin tuntuneista syistä. Samuel sai esimakua vaimonsa tarkasta luonteesta jo ennen häitä, kun Tiinan tulevalle miehelleen toimittamassa kirjeessä oli kuva tomaatista. Tuore vaimo kertoi kuvan taustoista jo hääpäivänä:

– Siinä oli kuiva, tuore tomaatti. Ei sellainen vetinen, vaan tomaatti, joka on kuivattu, morsian kertoi.

Tiinan ykkösinhokki olivat siis märät vihannekset. Tomaattien kuivuusasteen lisäksi Tiina oli erityisen tarkka käyttämästään tiskiharjasta, joka ei saanut olla liian harva. Lisäksi hän neuvoi häämatkalla tuoretta aviomiestään siitä, kuinka matkalaukku pakataan. Sanomista Samuelille tuli myös siitä, kun tämä oli häämatkalla nostamassa likaisen matkalaukun pedatulle sängylle.

Tiina nimesi hiljattain MTV Uutisten haastattelussa heidän parisuhteensa parhaimmaksi puoleksi huumorin lisäksi keskustelutaidon. 

– Me todella keskustelemme asioista ja ei suinkaan olla samaa mieltä kaikista asioista. Kun pääsee sen ohi, että kuka on oikeassa ja kuka on väärässä, niin voidaan keskustella siitä, miten saadaan tämä toimimaan, hän pohti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja