Ensitreffit-Emma kertoo avoimesti MTV Uutisille kesästään Tuomaksen kanssa: "Kunnon suhdetta ei ehtinyt missään vaiheessa syntyä"

Näin Ensitreffit alttarilla -kausi päättyy – katso Miran ja Matin tunnelmat 11:05
Katso videolta MTV Uustiset Live, jossa puitiin kauden päätösjaksoa.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman seitsemännellä kaudella mukana ollut Emma kertoo MTV Uutisille elämästään ohjelman kuvausten jälkeen. Hän ja Tuomas päätyivät eroon kesken kauden.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa Tuomaksen kanssa avioitunut Emma kertoo MTV Uutisten haastattelussa avoimesti, miten hänen ja Tuomaksen suhde kariutui ja kuinka elämä on jatkunut eron jälkeen. 

26-vuotias Emma kertoo muuttaneensa Joensuusta Papu-koiransa kanssa takaisin kotikaupunkiinsa Kuopioon lähemmäksi perhettään.

– Minulle kuuluu tällä hetkellä hyvää. Työskentelen todella kivassa kaupassa myyjänä. Elämäni helpottui, kun pääsin takaisin kotiin kaikkien läheisten luokse. Vaikka Joensuu olikin mukava paikka, oli muutto nyt paras ratkaisu.  

Hän kertoo koko Ensitreffit alttarilla -prosessin olleen raskas, mutta samalla kasvattava.  

– Opin itsestäni paljon ja koen, että teki myös hyvää nähdä jaksoista, miten käyttäydyn tietyissä tilanteissa ja sen avulla pohtia, miksi toimin ja ajattelen niin, Emma kertoo. 

"Emme voineet hyvin toistemme seurassa"

Pariskunta ajautui erilleen eivätkä pitäneet enää toisiinsa yhteyttä. Emma kertoo, että kokee, ettei kyseessä olisi varsinaisesti ollut ero, koska koko suhdettakaan ei päässyt missään vaiheessa syntymään.  

– Tuntuu hassulta puhua erosta, sillä meille ei syntynyt kesän aikana kunnon suhdetta edes. Loppujen lopuksi piti vain hyväksyä se, että toimme toisistamme suurimmaksi osaksi vain huonoja puolia esille, emmekä voineet hyvin toistemme seurassa. Se johti siihen, että peli on vaan pistettävä poikki.   

Emman mukaan hänen ja Tuomaksen suhteen pahin kompastuskiva oli tapa kommunikoida. Tuomaksen suorasanaisuus oli välillä liikaa Emmalle.

– Olimme joissain tärkeissä asioissa aika ääripäitä, jolloin on hankala löytää sellaista kultaista keskitietä, jossa molempien olisi hyvä olla. Esimerkiksi kommunikointiin olisin kaivannut pehmeyttä, vaikka en aina itsekään toiminut täysin oikein. Myös melko vihreänä ihmisenä koin, että meidän arvomaailmamme eivät kohdanneet niiltä osin, mitkä itselleni ovat tärkeitä. 

Katso videolta, kun Emma ja Tuomas avaavat eronsa syitä asiantuntijoille viimeisessä tapaamisessa.

Ristiriitatilanteista huolimatta Emma uskoi vielä kesän alkupuoliskolla, että hänen ja Tuomaksen suhde voisi toimia.  

– Kun oltiin käyty keskustelemassa Mariannan luona, tuli itselle tunne, että vaikka juuri nyt ei olisikaan meidän aika, voi se tulevaisuudessa ollakin mahdollista. Kun tällaiseen juttuun lähtee mukaan, niin sitä pyrkii ajattelemaan, että tästä täytyy tulla hyvä juttu. Vaikka melkoista sattumankauppaahan se on, miten sitten kemiat menevät yksiin.  

"Hääpäivä oli yksi mieleenpainuvimmista päivistä"

– Mielestäni meidän häät olivat huolettomat. Jännitys purkaantui nauramisella ja tökeröillä kysymyksillä. Se oli kuitenkin varmasti yksi mieleenpainuvimmista päivistä ikinä, Emma muistelee. 

Hän kertoo, että asiantuntijoiden viimeisen tapaamisen jälkeen yhteydenpito Tuomakseen on ollut vähäistä.  

– Olemme olleet harvakseltaan yhteyksissä. Lähinnä kuulumisia vaihdeltu. Lopputulemasta huolimatta hän ei kadottanut uskoaan rakkauteen. Hän olisi valmis uuteen suhteeseen jo nyt, jos sellainen osuisi kohdalle. 

– Tällä hetkellä viihdyn melko hyvin omissa oloissani. Kuitenkin jos vastaan sattuisi tulemaan joku hyvä tyyppi, niin en alkaisi jarruttelemaan vaan lähtisin rohkeasti avoimin mielin katsomaan, minkälainen tarina siitä kehkeytyisi.

Treffipyyntöjä hänelle ei ainakaan ohjelman nähneiltä miehiltä ole toistaiseksi tullut.  

– Uskon, että tuleva kumppani ei kyseistä sarjaa seuraa, vaan hengailee ennemmin metsässä tai jossain kulttuurihömpötyksissä, kuten museoissa ja keikoilla.  

Julkisuus oli kova pala

Ohjelman myötä tullut julkisuus on ollut Emmalle kovempi pala sulateltavaksi. Hän kertoo, että monet ovat lähestyneet häntä ja tunnistaneet kadulla.

 – Alussa se oli aika vierasta ja sai vähän varpailleen, kun joillain on ollut aika negatiivinen tapa aloittaa keskustelu. Pääpainoisesti ihmiset ovat lähestyneet hyvillä mielin ja erityisesti on jäänyt mieleen, kun eräs nainen kertoi miehensä kanssa fanittavan minun naurua. En kuitenkaan koe olevani julkkis, vaan ihan tavallinen tallaaja. En halua olla yhtään tämän enempää enää esillä, vaan jatkaa omaa elämää ihan hissukseen.  

Tulevaisuudessa hän unelmoi siitä, että löytää vierellensä itselleen sopivan kumppanin.  

– Unelmoin siitä, että minä ja läheiset pysyttäisiin terveinä ja saataisiin elää mahdollisimman onnellista elämää. Nyt kun oma elämä on taas tasapainossa, niin tohdin unelmoida siitä, että joku päivä tähän viereen istahtaa tyyppi, jonka kanssa juoda yhdessä aamukahvia, katsella luontodokumentteja, mennä metsään ja treffeille museoon. 

– Unelmat aiemmista ei siis ole muuttuneet, mutta sen ruokapöydän kerkesin tässä välissä jo itselleni hankkia. Odotan innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja millaisiin seikkailuihin sitä vielä päätyy, Emma kertoo. 

Ensitreffit alttarilla -finaalijakso MTV3-kanavalla tiistaina kello 21.00!

Lue myös:

    Uusimmat