Ensitreffit-Tuomas huomasi ensimmäisen varoitusmerkin jo hääpäivänä – tutustui sattumalta somessa uuteen naiseen: "Tämä juttu on katsottava"

Näin Ensitreffit alttarilla -kausi päättyy – katso Miran ja Matin tunnelmat 11:05
Katso videolta, miten Ensitreffit alttarilla -parien kävi!

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa kesken kauden Emmasta eronnut Tuomas on tutustunut sosiaalisessa mediassa uuteen, kiinnostavaan naiseen.

Seitsemäs Ensitreffit alttarilla -kausi huipentuu MTV3-kanavalla tiistaina 1. joulukuuta, mutta C Moren katsojat pääsivät näkemään jännittävät loppuratkaisut jo marraskuun lopulla.

Joensuulaiset Emma ja Tuomas tekivät kuitenkin oman liittonsa suhteen ratkaisun jo varhaisemmassa vaiheessa. Pari päätyi eroamaan kauden puolivälin kieppeillä. Tuomas kertoo MTV Uutisille, ettei pari käynyt varsinaista erokeskustelua, vaan molemmat kyllästyivät jatkuvaan vääntöön.

– Se oli semmoista vääntöä koko ajan. Sitten todettiin, että ei tässä ole mitään järkeä. Ei siinä kumpikaan enää yrittänyt millään tavalla olla tekemisissä. Asiantuntijat toki tiesivät meidän tilanteemme ihan täysin, mutta kuitenkin saatiin kuvaukset vietyä loppuun, Tuomas kertoo.

Hän luonnehtii ohjelman olleen huikea ja mielenkiintoinen kokemus, vaikka myöntää jo odottavansa, että viimeinen jakso koittaa ja elämä pääsee palaamaan raiteilleen.

Suhteen pahimmista kompastuskivistä kysyttäessä Tuomas toteaa, että niitä oli paljon. Päällimmäisenä mielessä on kuitenkin yksi.

– Minä en tule toimeen epävarmojen ihmisten kanssa, ja he eivät tule toimeen minun kanssani. Se johtuu siitä, että tahtomattani loukkaan heitä, ja se on itsellenikin ihan hemmetin raskasta, että on joutunut sellaiseen tilanteeseen, hän pohtii. 

Esimerkkeinä muista haasteista Tuomas mainitsee sen, ettei Emma ottanut hänen mielestään vastuuta teoistaan, eivätkä sanat ja teot aina kohdanneet. Myöskään syy-seuraus-ajattelu ei ollut Tuomaksen mielestä sillä tolalla, että suhdetta olisi voinut edes miettiä.

– Ja eipä sellaista tervettä luottamusta voi syntyä, jos epävarmuustekijöitä on näin paljon.

Tuomas kertoo huomanneensa ensimmäisen varoitusmerkin tulevasta jo hääpäivänä.

– Hääpäivänä oli jo semmoinen keissi, kun Emmalla oli häissä tennarit jalassa. Minä omasta mielestäni hänelle ihan hyväntahtoisesti sanoin, että ”hei, lähdit sitten tennareissa liikenteeseen”, ja Emma loukkaantui siitä, Tuomas kertoo. 

– Olin, että ei jumalauta. Tiesin jo silloin, että olen ihan todella ahtaalla. 

Hän kertoo ajatelleensa, että myös hääpäivään liittyvä jännitys saattoi vaikuttaa tilanteeseen ja katsoa, miten homma etenee.

– Mutta sitten se oli valitettavan paljon sellaista samanlaista koko prosessi. Sehän tässä on kaikkein harmittavinta, että ei tultu edes toimeen, mikä on aika heikko suoritus kyllä.

Emman kanssa Tuomas ei ole kuvausten jälkeen ollut yhteyksissä käytännössä lainkaan. Hän kertoo, että pari viestiä vaihdettiin silloin, kun ohjelma alkoi pyöriä telkkarissa ja tavoitteena oli tavata. Tuomaksen mukaan Emma ei kuitenkaan tahtonutkaan enää tavata.

– Jokainenhan saa tehdä, miten parhaaksi näkee, ja Emma näki parhaaksi, ettei olla enää tekemisissä.

Vaikka avioliitto ei ottanut tuulta purjeisiin, kertoo Tuomas oppineensa paljon itsestään ohjelman myötä. 

– Ehkä suurin juttu, mitä opin, on se, että otat tosiaan vastuun vain omista sanoista ja tekemisistä, etkä siitä, miten toinen sen ymmärtää. 

Jo ennen ohjelmaan useamman vuoden sinkkuna ollut Tuomas sanoo olevansa valmis uuteen suhteeseen. Hän on edelleen sinkku, mutta kertoo tavanneensa sattumalta sosiaalisen median kautta kiinnostavan naisen, jonka kanssa alkoi viestitellä. 

Viestittely eteni nopeasti henkilökohtaiseksi, ja molemmat kertoivat avoimesti elämänkokemuksistaan. Lopulta kaksikko vaihtoi puhelinnumeroita ja alkoi soitella. Vaikka myös muita suoria ja epäsuoria treffipyyntöjä on tullut, tahtoo Tuomas katsoa tämän kortin ensin.

– Vielä ei olla tavattu, koska hän asuu toisella puolella Suomea. On kuitenkin ollut hieno kokemus, että saa sattumalta ymmärrystä ja voi itsekin antaa sitä toiselle. Ei ole ikinä ollut tällaista kokemusta. Tämä juttu on katsottava, toteaa Tuomas ja sanoo, että ensimmäistä tapaamista oli suunniteltu jo tulevalle viikolle.

– Jos hänen kanssaan on samanlainen yhteys vielä silloin, niin onhan se sitten aika hurjaa. Sitten ei tiedä, mitä tapahtuu.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman päätösjakso tiistaina 1. joulukuuta kello 21 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat