Mainos

Oliiviöljy, tomaatit, pyörä, terassiöljy – muistatko kaikki Ensitreffit alttarilla -ohjelman "gatet"?

Ensitreffit alttarilla -ohjelman neljään kauteen on mahtunut kiista jos toinenkin. 

AVAn Ensitreffit alttarilla on rakkaudentäyteinen ohjelma, jossa kuusi sinkkua antavat kohtalonsa asiantuntijoiden käsiin ja menevät naimisiin tuntemattoman ihmisen kanssa. Rohkeat sinkut tapaavat asiantuntijoiden valitseman puolison vasta aivan avioliiton kynnyksellä ja aloittavat yhteisen elämän alttarilta.

Ruuduissa pyörii tällä hetkellä ohjelman neljäs tuotantokausi. Tuoreimmallakaan kaudella pariskuntien välisiltä kiistoilta ei ole vältytty, ja jotkin kitkaa aiheuttaneista tapahtumista ovat päätyneet jopa kuumiksi puheenaiheiksi sosiaalisessa mediassa. Kokosimmekin yhteen Ensitreffien kuumimmat "gatet" kaikilta nejältä kaudelta. 

1. Oliiviöljy

Ohjelman ensimmäisellä kaudella avioliittoon astuneet Miia ja Olli löysivät kipinän jo alttarilla, mutta Olli alkoi pian epäröimään suhteesta. Ailahtelevat tilanteet aiheuttivat jännitystä parin välille, ja suhteen harmonia joutuikin koetukselle niinkin arkisen asian, kuin oliiviöljyn ostamisen myötä.

Miia passitti Ollin kauppaan ostoksille, mutta miehen tuoma oliiviöljy oli tuoreen vaimon mielestä väärän merkkistä.  

– Eihän se merkkaa laatua, Olli ihmetteli

Miian mielestä tuotteen merkki on kuitenkin ratkaiseva asia oliiviöljyn laadun kannalta.

– Olen maussa huomannut eron. Mutta ei se mitään, se menee kyllä ruuan laittoon, salaatissa sellainen kunnon oliiviöljy on parempaa, vaimo totesi.

Ollia kuitenkin ihmetytti, miten Miia voi ilman maistamista tietää, ettei hänen ostamansa öljy ole kunnon öljyä.

– Halpikset maistuvat erilaiselta. Ne eivät maistu niin hyvältä, Miia jankkasi.

Pariskunta jatkoi avioliittoaan ohjelman kuvausten loppumisen jälkeen, mutta päätyi kuitenkin eroon myöhemmin. Oliiviöljykiistalla ei ole kerrottu olleen vaikutusta lopulliseen päätökseen. 

2. Tomaatit

Sarjan kolmannella kaudella alttarilla kohtasivat Samuel ja Tiina. Pari nähtiin televisiossa kerrassaan humoristisena ja erityisesti Tiinan tarkka elämäntyyli ja säännöt nousivat ruudussa jatkuvasti esiin. Erityisen tarkka Tiina oli tomaateistaan, josta hän vihjasi tulevalle miehelleen jo ennen heidän tapaamistaan. 

Ennen vihkimistä Samuelille toimitetussa Tiinan kirjoittamassa kirjeessä oli mukana kuva tomaatista. Kuva ei ymmärrettävistä syistä ilman apua aivan avautunut Samuelille, ja Tiina avasi kuvan merkitystä pariskunnan häissä.

– Siinä oli kuiva, tuore tomaatti. Ei sellainen vetinen, vaan tomaatti joka on kuivattu, morsian selitti.

Tiinan ykkösinhokki oli siis märät vihannekset. Tomaattien kuivuusasteen lisäksi Tiina oli erityisen tarkka käyttämästään tiskiharjasta, joka ei saanut olla liian harva. Lisäksi hän neuvoi häämatkalla tuoretta aviomiestään siitä, kuinka matkalaukku pakataan. 

Tiinan tarkasta ja aika ajoin jopa neuroottisesta elämäntavasta huolimatta pariskunta pelasi hyvin yhteen jo kuvausten aikana ja pitää yhtä rakastuneina tänäkin päivänä. 

3. Kissanhiekka

Sarjan kolmannella tuotantokaudella avioliiton satamaan astuivat niin ikään Heidi ja Mikko. Pariskunta oli lähdössä viettämään yhdessä juhannusta mökille, kun tunnelman latisti riita inhimillisestä unohduksesta.  

– Lastasimme Heidin kanssa autoa, ja huomasimme vasta puolessa matkaa, että olimme unohtaneet ottaa Äijä-kissan ruuat ja kissanhiekat mukaan, Mikko kertoi tilanteesta jaksossa.

Heidin mukaan riita oli tilanteeseen suhteuttaen vakava.

– Olimme Mikon kanssa sopineet, että otan Äijän kissanhiekat ja ruuan mukaan. En kuitenkaan muistanut kirjoittaa niitä ylös listalleni, joten unohdin ne, Heidi kertoi. 

– Minulla ei ole koskaan ollut lemmikkiä, ja tiedän, että se ei ole mikään tekosyy. Pyysin kuitenkin unohdustani anteeksi Mikolta. Se ei riittänyt hänelle, vaan hän tulistui siitä, Heidi paljasti. 

Pariskunta löysi ongelmaan ratkaisun, mutta siitäkin huolimatta tunnelma oli yhä kiristynyt. 

– Ratkaisuna oli, että puolen tunnin ajomatkan päässä oli kauppa, josta saimme kissanhiekkaa ja -ruokaa. Se reaktio ja paha mieli, minkä unohdukseni sai aikaan, oli kohtuuton siihen nähden, miten helppo ratkaisu siihen oli.

Aluksi rakastuneelta vaikuttanut pariskunta päätyi sarjan lopussa eroamaan, eivätkä he ole pitäneet ilmeisesti juurikaan yhteyttä liittonsa loppumisen jälkeen. Pariskunnan kärjistynyt riitely sarjan aikana synnytti kiivasta keskustelua myös Twitterissä, jossa monet osoittivat tukeaan alistuvaa Heidiä kohtaan. 

4. Tissit

Toisella kaudella aviopariksi päätyivät Tanja ja Roni. Muuttaessaan Ronin luokse Tanja sai heti kättelyssä maistiaisen miehen sisustus- sekä naismausta: Tanja kiinnitti heti ovella huomiota Ronin seinällä riippuvaan tauluun, jossa poseeraa alaston nainen.

Tanja kuittasi taulun huumorilla, mutta myöhemmin pahoitti mielensä Ronin kommenteista entisistä tyttöystävistään ja tuoreen vaimonsa ulkonäöstä. 

– Tanja on niin erilainen kropaltaan ja ulkonäöltään kuin yleensä ne naiset, joita on ollut, Roni pohti ohjelmassa.

– Minun pitäisi olla blondi ja isot tissit ja paljon kurvikkaampi. Olen muutenkin ihan erilainen kuin Ronin entiset tyttöystävät ovat olleet, Tanja puolestaan mietti.

– Hän sanoikin, että olen hänen mielestään luuta ja nahkaa ja minun pitäisi treenata reisiä enemmän. Ne olivat tietysti loukkaavia kommentteja, ja minulle tuli sellainen kuva, että Roni haluaisi rehevämmän naisen.

Vaikka Tanja olisi halunnut pariskunnan yrittävän jatkaa suhdettaan kuvausten loputtua, Roni oli eron kannalla. Pari päätyi avioeroon kuvausten loppumisen jälkeen. 

5. Stadi vs. Vantaa

Kolmannen kauden suosikkipari Tiina ja Samuel herättivät keskustelua myös muuttaessaan yhteen. Sosiaalisessa mediassa kohistiin erityisesti siitä, kuinka töölöläinen Samuel koki muuttavansa maalle, kun hän vei tavaransa Tiinan luokse Vantaan Tikkurilaan. Somekansa närkästyi varsinkin siitä, kuinka eräässä jaksossa Samuel vitsaili "sopeutuvansa mahdollisesti landella elämiseen".

Samuel kuitenkin alkoi kuitenkin pian suhtautua paljon myönteisemmin Vantaalla asumiseen. 

– Tikkurilasta on paljastunut todella paljon hyviä puolia. Täällä on luonto lähellä ja hyvät lenkkimaastot. Junalla pääsee Helsingin keskustaan 12 minuutissa, Samuel kehui ohjelmassa.

Hyvien julkisten liikenneyhteyksien ohella Samuel on hankkinut polkupyörän arjen helpottamiseksi.

– Nyt olen hankkinut itselleni pyörän, ja sillä pääsen liikkumaan täällä ihan superkätevästi. Että pakko sanoa, että käsitykseni Vantaasta on kyllä muuttunut, onnellinen mies myönsi.

Viimeisimpien tietojen mukaan Samuel ja Tiina elävät edelleen onnellisena avioparina Tikkurilassa. 

6. Pyörä

Sarjan tuoreimmalla, neljännellä tuotantokaudella aviopariksi päätyivät Mari ja Petri. Mies muutti Espoosta tuoreen vaimonsa luokse Helsingin Kallioon, ja pariskunta kohtasi jo yhdessä asumisen alkumetreillä vaikean käytännön ongelman: Petrin polkupyörä ei mahtunut sisälle Marin asuntoon. 

Petri joutuu jättämään pyöränsä Marin talon sisäpihalle, mutta ei pääse irti huolestaan ulkona värjöttävästä pyörästä.

– Mua vähän huolettaa se pyörä, kun mä olen aina pitänyt sen sisällä, niin nyt jos varsinkin sataa, Petri pohti jaksossa. 

Mari totesi aviomiehelleen, että hyvin pyörä pärjää lukitulla sisäpihalla, eikä siitä kannata huolestua. Petri totesi taas, että hyvä niin, hän voi siis nukkua yönsä rauhassa. 

– Niin saatko? Tai sitten sun pitää mennä nukkumaan ulos pyörän viereen, Mari ehdotti miehelleen. 

Lopulta Petri päätyy hakemaan pyöränsä sisälle rappukäytävän turvaan.

Polkupyörän lisäksi pariskunta ei välty yhteisessä arjessaan muilta konflikteilta, ja kinaa heidän välilleen aiheuttaa muun muassa erilaiset unirytmit ja ruokailutottumukset. 

Tällä hetkellä Mari ja Petri ovat päättäneet jatkavansa suhdettaan ystävinä. 

7. Terassiöljy

Neljännellä kaudella naimisiin menivät myös Aliisa ja Esa. Sarjan uusimmassa jaksossa nähtiin aivan uusi kiista, kun aviopari pohtii kuinka hävitetään terassin kunnostuksesta yli jäänyt terassiöljy. Esa on sitä mieltä, että terassiöljy kaadetaan maahan, mikä järkyttää Aliisaa perinpohjaisesti.

– Eikai me nyt voida tommosta laittaa maahan, Aliisa kysyy kauhuissaan.

– Miksei voisi? Esa vastaa.

Esan mielestä terassiöljy voitaisiin kaataa maahan, sillä se imeytyy sinne. Aliisa vastustaa mielipidettä jyrkästi ja kieltää miestään kaatamasta kemikaalia maahan.   

Aliisa laittaa miehensä lukemaan ääneen terassiöljynpurkin kyljessä olevan varoitustekstin, jossa kerrotaan, että kyseistä kemikaalia ei saa päästää viemäriin, vesistöön eikä maaperään. 

– Mä en ehkä pysty enää olemaan sun kanssa, Aliisa toteaa väittelyn päätteeksi. 

Ensitreffit alttarilla tiistaisin AVAlla klo 21

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja